Riaditeľka Nadácie Milana Šimečku reaguje na Šimkovičovú: Ďakujeme ministerke za záujem o naše aktivity

Prečítajte si vyhlásenie Veroniky Fishbone Vlčkovej, riaditeľky Nadácie Milana Šimečku, ktorá reaguje na včerajšiu tlačovú konferenciu Ministerstva kultúry SR.

08.02.2024 14:59
nadacia milana simec  ku Foto:
Nadácia Milana Šimečku.
debata (3)

"Veľmi pekne ďakujeme ministerke kultúry Martine Šimkovičovej za záujem o naše aktivity, ktoré sme v roku 2023 hradili aj z verejných zdrojov. Všetky sú transparentne zverejnené v Centrálnom registri zmlúv (crz.gov.sk) a v nadácii sme hrdí na každú jednu z nich.

Za tieto verejné zdroje sme napríklad zorganizovali najväčší multižánrový multikultúrny festival na Slovensku a viac ako 50 aktivít, ktoré cez umenie dávajú hlas cudzincom na Slovensku a dávajú tak priestor na spoznávanie našich nových susedov pre lepšie vzájomné porozumenie a spolužitie.

Taktiež sme z týchto zdrojov zafinancovali aktivity pre vyše 4000 študentov, a učiteľov a učiteľky, aby vedeli lepšie pracovať s predsudkami a prejavmi nenávisti, či diskriminácie a vytvárali tým prijímajúcu atmosféru v triede, ktorá je nevyhnutným predpokladom na kvalitné vzdelávanie.

Nadáciu Milana Šimečku založili priatelia disidenta Milana Šimečku krátko po jeho náhlej smrti v roku 1991. Dnes by sme povedali, že pochádzali z rôznych ideologických táborov, oni ju spolu založili, aby sa jeho odkaz šíril aj naďalej. V nadácii pokračujeme práve v jeho myšlienkach a zasadzujeme sa o to, aby Slovensko bolo otvorenou krajinou, ktorej záleží na ľudských právach a odmieta nenávisť.

Pozývame ministerku kultúry na naše podujatia a aktivity, ktoré pri technickom vymenúvaní dotácií zabudla spomenúť. Prostredníctvom nich môže zažiť prijímajúcu atmosféru a rozmanitú kultúru, ktorá obohacuje a rešpektuje jedinečnosť každého človeka.“

Veronika Fishbone Vlčková, riaditeľka Nadácie Milana Šimečku

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MK SR #Ministerstvo kultúry #Martina Šimkovičová #Nadácia Milana Šimečku