Ministerka Hroncová o nominácii Martiny Šimkovičovej: Verím, že je to neoficiálne

Je dôležité, aby sa na čelo rezortu kultúry postavil niekto, kto sa v kultúre orientuje, hovorí Silvia Hroncová. Šéfka rezortu kultúry Hroncová sa vyjadrila k predpokladanej nominácii svojej nástupkyne Martiny Šimkovičovej.

18.10.2023 16:41
Silvia Hroncová Foto: ,
Silvia Hroncová, poverená ministerka kultúry.
debata (5)

Je dôležité, aby sa na čelo rezortu kultúry postavil niekto, kto sa v kultúre, umení i kreatívnom priemysle orientuje. Mal by poznať i inštitúcie rezortu a disponovať víziou o smerovaní kultúry. Po dnešnom rokovaní vlády to uviedla poverená ministerka kultúry Silvia Hroncová. Verí, že sa bude pokračovať v stratégiách, ktoré majú reálny potenciál pre skvalitnenie slovenskej infraštruktúry kultúry.

martina šimkovičová, sme rodina Čítajte viac Martina Šimkovičová ako ministerka kultúry? Bude to fraška, reaguje Vášáryová. Aký názor majú ďalší umelci?

„Ja vnímam to, že sa po dlhej dobe veľmi intenzívne hovorí o pozícii ministra kultúry, a že sa hovorí o dôležitosti kultúry. To je pozitívna správa,“ uviedla Hroncová na margo aktuálnej diskusie o nominácii na ministerský post v rezorte kultúry. Slovenská národná strana na pozíciu ministerky kultúry pravdepodobne nominovala bývalú moderátorku Martinu Šimkovičovú. „Druhá správa je zatiaľ, verím že neoficiálna, kto príde na post ministra alebo ministerky kultúry,“ dodala.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #MK SR #kultúrna politika