Pozrite sa, ako sa Milan "Junior" Zimnýkoval premenil na osu. Kvôli cirkusu

Známy moderátor Milan "Junior" Zimnýkoval s pomocou módnej dizajnérky Laury Bezuchovej z L-Revolution a umeleckej maskérky Adriany Loj okúsil denno-denné premeny artistov z Cirque du Soleil. Stal sa abbasádorom októbrového príchodu cirkusu na Slovensko.

24.04.2023 07:00
Milan Zimnýkoval Foto:
Hlava je pripravená, ideme ďalej.
debata
Ako sa Milan ,,Junior" Zimnýkoval premenil na osu

Ambasádor Slnečného cirkusu si vyskúšal ako vzniká a pasuje kostým.

Fotogaléria
Artisi z Cirque du Soleil sa pred vystúpením...
Skutočný kostým z predstavenia Cirque du Soelil.
+10Tvár Milana Zimnýkovala sa o chvíľu zmení na...

Prostredníctvom predstavenia OVO návštevníkom priblíži život komunity roztomilých chrobáčikov. Usporiadateľ predstavení, ambasádorovi show – Juniorovi, splnil sen a pomohol mu ocitnúť sa v “koži“ vystupujúcich! Premena na osieho samčeka, ktorú vytvorili dve talentované slovenské umelkyne je neuveriteľná.

„Bol to pre mňa totálne pozitívny pocit. Mega, ultra, bomba. Bavil som sa na skúške, odpadol som na fotení. Totálna premena. Chodil som sa sám v prestávkach pozerať na seba do zrkadla,” s nadšením pochvaľuje Junior akciu “Osa”.

S krídlami, ale iba do pol tela. Premena... Foto: Vivien
Milan Zimnýkoval cirkus S krídlami, ale iba do pol tela. Premena pokračuje.

Módna dizajnérka Laura Bezuchová s umeleckou maskérkou Adrianou Loj premenili moderátora na roztomilého osieho samca. Príprava kostýmu si vyžiadala takmer dva mesiace. „Navrhnutie i zhotovenie kostýmu bola pre mňa veľká výzva. Najviac som sa zamýšľala nad tvorbou krídiel, vyžiadali si veľa materiálových skúšok, zháňanie rôznych netextilných materiálov a sledovanie ich správania, aby sa čo najviac podobali krídlam osy,“ približuje dizajnérka proces tvorby kostýmu. Krídla nakoniec zhotovila z celofánovej fólie, drôtikov a izolačnej pásky, telo žlto-čierneho hmyzu vytvorila z imitácie kožušinky. „Materiály som sa snažila vyberať tak, aby čo najviac evokovali morfológiu osy, zároveň, aby to bolo funkčné a na pohľad presvedčivé,“ vysvetľuje Laura Bezuchová. „Zostal som prekvapený, myslel som si, že sa v tom kostýme roztopím, ale nebolo to tak. Myslím, že v minulom živote som bol osa alebo aspoň trúd,“ zažartoval moderátor.

juraj benčík Čítajte viac Juraj Benčík bol v Cirque du Soleil klaunom, ktorý umiera. Corteo uvedú aj na Slovensku

Kostým perfektným líčením a vytvorením koruny, ktorá znázorňovala tykadlá a oči osy, dotvorila make-up artistka Adriana Loj. „Môj pôvodný plán bol zložitejší typ líčenia, ale keďže sme kostým chceli čo najviac priblížiť tým z Cirque du Soleil, kde sa artisti pred predstavením líčia sami, zvolila som jednoduchý make up a viac detailov vložila do čelenky. O tej som mala jasnú predstavu od začiatku, ale konzultovali sme ju spolu s Laurou, aby ladila ku kostýmu,“ opisuje umelkyňa svoju časť práce na premene.

cirque du soleil, slnecny cirkus, quidam Čítajte viac Nad Cirque du Soleil zapadlo slnko. Krachuje

„Artisti v Cirque du Soleil majú môj obdiv. Okrem výkonov, ešte aj samolíčenie,“ hovorí Junior. Premena z človeka na zástupcu hmyzej komunity trvala cca trištvrte hodinku a za ďalších 30 minút moderátor opäť nadobudol ľudskú podobu.

Cirkul art Čítajte viac Pouliční umelci vždy zbierali peniaze do klobúka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cirque du Soleil #Milan Zimnýkoval