Paulovi McCartneymu sa vrátila gitara ukradnutá pred 51 rokmi

Britský hudobník Paul McCartney získal naspäť svoju basovú gitaru Höfner, ktorú mu pred 51 rokmi ukradli z dodávky v západnom Londýne. Niekdajší člen kapely Beatles si na svojom nástroji opäť zahral v decembri vďaka celosvetovej pátracej akcii, ktorú vyvolal novinár Scott Jones. Ten o šťastnom konci príbehu informoval britské médiá.

19.02.2024 10:00
Paul McCartney Foto:
Paul McCartney na zábere z roku 1960.
debata

McCartney si gitaru kúpil v roku 1961 v Nemecku za sumu zodpovedajúcu asi 30 librám. Nahral na nej hity Love Me Do alebo She Loves You, kým mu ju v roku 1972 ukradli.

Beatles, George Harrison, Paul McCartney, John Lennon, Pete Best Čítajte viac Keď im ukradnú gitary, plačú, no zaplatia i výkupné

Vlani na jeseň Jones spustil medzi priaznivcami legendárnej kapely veľkú pátraciu akciu s názvom „stratená basa“. Jonesovi a jeho spolupracovníkom sa ozvala rodina z anglického grófstva Sussex, že má v podkroví zaprášenú gitaru, ktorá vyzerá ako tá nezvestná. McCartneyho nástroj má totiž tvar huslí. Pravosť gitary potom potvrdil nielen výrobca Höfner, ale aj britský hudobník. McCartneyho hovorca uviedol, že muzikant je „neskutočne vďačný všetkým, ktorí sa zapojili do pátrania“.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Paul McCartney #gitara