Cibula Fest: Klusa a Mirai nosili na rukách, pri Haberovi pristála podprsenka

Najväčší česko-slovenský open air festival Cibula Fest ešte viac narástol. Trojdňový program, aký na tomto podujatí ešte nebol, prilákal do pohraničného pásma na letisku v Holíči päťcifernú návštevu a jednoznačne dominoval festivalovému letu na Slovensku medzi podujatiami s lokálnou hudobnou produkciou. Headlinermi boli Kabát, Mirai, Tublatanka, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, No Name aj Pavol Habera s kapelou Team.

25.07.2023 16:00
Tomaš klus Foto:
Tomáša Klusa nosil dav počas vystúpenia na Cibula Feste na rukách.
debata

Piatkový program odštartoval v napätí z očakávaného dažďa, no už popoludní bolo jasné, že obavy sú zbytočné a všetci si festival užijú naplno. Deväť kapiel, kde tými najočakávanejšími boli Mirai, Kabát, Horkýže Slíže a Heľenine oči prilákalo do festivalového areálu veľké množstvo návštevníkov, ktorí dali zabudnúť na obdobie minulých rokov, ktoré takýmto podujatiam neprialo.

Kapela Mirai vystúpila v Holíči už druhý rok a mali tak možnosť porovnávať. „Náš koncert bol o niečo lepší a odozva bola skvelá. Mám z toho obrovskú radosť. Veľmi sme sa sem tešili. Chodí sem veľa krásnych dievčat a my sa tu cítime ako v nebi,“ zažartoval frontman Mirai Navrátil, ktorý počas koncertu vplával na nafukovačke priamo do rúk davu ľudí. Absolútnym vrcholom prvého dňa však bola kapela Kabát, ktorá sa na festival do Holíča vrátila presne po desiatich rokoch a po nich Horkýže Slíže.

Skupina Kabát bola jedným z headlinerov... Foto: Libor Ponca
Kabát Skupina Kabát bola jedným z headlinerov piatkového večera.

V sobotu dramaturgia vsadila na osvedčenú kapelu No Name, ktorá sa v Holíči objavuje najčastejšie zo všetkých a počas 14-ročnej existencie festivalu vystúpila už šesťkrát. „Tešíme sa z návratu ľudí na festivaly a koncerty. Je to úžasné a človek si to ešte viac váži,“ povedal spevák Igor Timko. Tomáš Klus už tiež v minulosti na festivale vystúpil a do energickej šou sa vkladá vždy absolútne naplno. „Veľmi si to užívam. Som človek, ktorý miluje všetko, čo robí. A je vďačný, že to môže robiť. O to viac sa potom teším domov,“ prezradil. Rovnako, ako deň pred ním Mirai Navrátil, skončil v rukách davu, keď sa vybral medzi ľudí. Ďalšou hviezdnou kapelou sobotného programu bola Tublatanka, ktorá oslavuje štyridsať rokov na scéne a aj po štyroch dekádach si svoje koncerty užíva naplno. Mladšiu generáciu potešila hviezda slovenskej rapovej scény Sima a ohromnú pyrotechnickú šou predviedla rocková kapela Traktor.

Habera Čítajte viac Habera a Team budú v tomto roku koncertovať už len na Cibula Feste

Posledný festivalový deň bol kombináciou rapových hviezd Majselfa a Kaliho s Petrom Pannom s interpretmi, ktorí sú na scéne už viac ako dve či tri dekády. Gladiator a Peter Nagy s Indigom návštevníkov pripravili na veľkolepé finále festivalu, kedy v jedinom koncerte až do konca roka vystúpil Pavol Habera a Team. Počas koncertu mu do zbierky pribudla aj podprsenka fanúšičky, ktorú pri pohľade na ňu okomentoval tak, ako to vie len on: „Si zaspala dobu. Toto bolo pred tridsiatimi rokmi. Alebo aj štyridsiatimi.“ Poslednou pesničkou tohtoročného Cibula Festu tak bola Reklama na ticho.

Pavol Habera s podprsenkou, ktorú mu venovala... Foto: Libor Ponca
Habera Pavol Habera s podprsenkou, ktorú mu venovala počas koncertu fanúšička.

Vydarený ročník hodnotia organizátori naozaj pozitívne. „Roky 2020 a 2021 sme nazvali obdobím festivalového temna. Napriek tomu sa nám aj vtedy podarilo zorganizovať podujatie, aj keď v menšom rozsahu, aby sme všetkým ukázali, že nášmu festivalu môžu veriť. Aj vďaka tomu sme si získali dôveru návštevníkov. Vybudovali sme za všetky tie roky silný festival a pracujeme na tom, aby sa naši verní, ale aj noví návštevníci nemuseli obávať kúpy vstupenky v predstihu. Počas tohto ročníka sme ohlásili predaj vstupeniek na ten ďalší, kde máme už teraz potvrdenú kapelu Mirai, ktorá sa u nás teší veľkej obľube a ktorá sa u nás dobre cíti. Už teraz máme predané približne dve stovky. Keďže to bude 15. ročník, chceme, aby bol niečím výnimočný. Trochu si oddýchneme a pustíme sa naplno do práce,“ dodal organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Parov Stelar Čítajte viac Parov Stelar, Dizzee Rascal a ďalšie hviezdy lákajú na Uprising

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kabát #Cibula fest #Pavol Habera