Knižné novinky: romantika, psychotriler, atlas depresie aj kniha pätnásťročného chlapca, ktorá dobyla svet

Romantický príbeh o dvoch nedokonalých ľuďoch a dokonalej láske. Nový Sebastian Fitzek vo voľnom pokračovaní Zberateľa očí. Kniha plná vedeckých poznatkov aj osobných skúsenosti s depresiou. Chlapec, drak a čarovný svet dobrodružstiev v ilustrovanej klasike Eragon. Knižné tipy vo výbere Pravdy.

19.11.2023 07:00
debata

Julie Caplinová: Hrad v Škótsku

Julie Caplinová: Hrad v Škótsku Foto: Cosmopilis
kniha Hrad v Skotsku Julie Caplinová: Hrad v Škótsku

Romantický príbeh o dvoch nedokonalých ľuďoch, ktorých spojí dokonalá láska. Keď sa Izzy vráti domov do škótskeho hradu, ktorý zdedila, zistí, že mama ho na Vianoce prenajala. Za pár týždňov má chátrajúci hrad premeniť na kúzelný hotel. Pomáha jej príťažlivý profesor.

Sebastian Fitzek: Lovec očí

Sebastian Fitzek: Lovec očí Foto: Tatran
kniha lovec oci 1 Sebastian Fitzek: Lovec očí

Jeden z najlepších očných chirurgov vedie dvojaký život. Cez deň vykonáva komplikované operácie a v noci v pivnici kliniky odstraňuje ženám viečka, znásilňuje ich a privádza k samovražde. Podarí sa zachrániť jeho ďalšiu obeť? Voľné pokračovanie Zberateľa očí.

kniha Udalost Mlady muz Čítajte viac V láske a v rozkoši som svoje telo nevnímala ako podstatne odlišné od tiel mužov. Kniha týždňa od nositeľky Nobelovej ceny

Andrew Solomon: Atlas depresie

Andrew Solomon: Atlas depresie Foto: Literárna bašta
kniha atlas depresie Andrew Solomon: Atlas depresie

Kniha plná vedeckých poznatkov čerpá tiež z vlastnej skúsenosti s chorobou, z rozhovorov s ľuďmi s depresiou aj s osobnosťami z lekárskeho, politického, filozofického a farmaceutického prostredia. Je určená ľuďom, ktorí sa s depresiou stretli alebo jej chcú porozumieť.

Christopher Paolini: Eragon – ilustrované vydanie

Christopher Paolini: Eragon - ilustrované vydanie Foto: Lindeni
kniha Eragon Christopher Paolini: Eragon - ilustrované vydanie

Chlapec, drak a čarovný svet dobrodružstiev. Pätnásťročný Eragon nájde modrý kameň, z ktorého sa vyliahne dračie mláďa Zafira. Spolu sa vydajú na nebezpečnú cestu Kráľovstvom ovládaným tyranom. Unesie bremeno legendárnych Dračích jazdcov – osud celej krajiny?

kniha nepolozena otazka Čítajte viac Kniha týždňa: Nepoložená otázka živo, farebne a verne vykresľuje svet, v akom vyrastali mnohí, chránení pred ostňami hraničných drôtov mäkkou rodinnou perinou

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy