Knižné tipy Pravdy: hlad, zúfalstvo, nenávisť alebo peniaze, moc a intimita

Vojna na Ukrajine očami zanietených bojovníkov aj tých, čo rabujú. Román o peniazoch, moci a intimite. Britské poviedky z krehkej a zložitej súčasnosti. Mladý Perikles, ktorý v peloponézskej vojne bojuje ako lev. A napokon románový koktail emócií šestnásťročnej tínedžerky. Knižné novinky vo výbere Pravdy.

07.04.2024 09:00
debata

Tomáš Forró: Spev sirén

Tomáš Forró: Spev sirén Foto: Absynt
kniha spev siren Tomáš Forró: Spev sirén

Vojna na Ukrajine očami zanietených bojovníkov aj dezertérov či kolaborantov, obetí bombardovania i tých, čo rabujú domy a rozkrádajú humanitárnu pomoc. Život na okupovaných územiach, operácie partizánov, hlad, zúfalstvo, nenávisť, ale aj ľudskosť a nádej a doteraz neznáme udalosti a informácie.

Hernan Diaz: Dôvera

Hernan Diaz: Dôvera Foto: Ikar
kniha Dovera Hernan Diaz: Dôvera

Benjamina a Helen Raskovcov pozná celý New York 20. rokov 20. storočia. Legendárny finančník z Wall Streetu a dcéra excentrických aristokratov vystúpili na vrchol úspechu. Z akú cenu nadobudli nesmierne bohatstvo? Román o peniazoch, moci, intimite bol ocenený Pulitzerovu cenou.

kniha Kralovstvo Čítajte viac Kniha týždňa: Kde leží naše kráľovstvo?

Zadie Smith: Grand Union

Zadie Smith: Grand Union Foto: Inaque
kniha Grand Union Zadie Smith: Grand Union

Zbierka poviedok napísaná z krehkej a zložitej skúsenosti života v modernom svete. Autorkin hlas sviežo a aktuálne hovorí o čase a mieste, identite a znovuzrodení, o dedičstve minulosti, ktoré prenasleduje našu súčasnosť, a o podivnej budúcnosti, ktorej kráčame v ústrety. Vychádza 9. apríla. <linka> <ar>Inaque

Conn Iggulden: Lev

Conn Iggulden: Lev Foto: Tatran
kniha lev Conn Iggulden: Lev

V románe vstúpite s Periklom na bojisko pelopónezskej vojny. Mladý Perikles vie len jedno – pokiaľ chce vyhrať vojnu, musí nastoliť mier. Ja čas, aby povstal hrdina a aby Atény, mesto múdrosti a bojovníkov, zažiarili slávou, pretože v čase núdze musia byť aténski bojovníci levmi. Vychádza 10. apríla.

Wibke Brueggemann: Amorova pomsta

Wibke Brueggemann: Amorova pomsta Foto: Slovart
kniha Amorova pomsta Wibke Brueggemann: Amorova pomsta

Románový koktail emócií šestnásťročnej tínedžerky Tilly. Kamarát Teddy, beznádejný romantik, ju zapojí do plánu očariť dievča snov. No nesníva o nej iba on. Tilly nemala v úmysle zamilovať sa, záleží jej na tom, aby neublížila Teddymu. Mladá tínedžerka musí čeliť aj dedkovej Alzheimerovej chorobe.

Paolo Giordano Čítajte viac V novej knihe Tasmánia siaha Paolo Giordano až k oblakom. Spomína v nej aj Bratislavu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy