Slovenské národné divadlo spustilo predaj vstupeniek na predstavenia

Slovenské národné divadlo spustilo predaj vstupeniek na predstavenia divadelnej sezóny 2023/2024. Diváci si už môžu zakúpiť aj abonentky. SND ponúka v novej sezóne až štyri abonentné balíky.

16.06.2023 14:00
snd Foto:
debata

Diváci si môžu zakúpiť vstupenky na predstavenia Opery a Baletu SND do konca kalendárneho roka a na septembrové činoherné predstavenia.

Opera hneď v úvode septembra ponúkne dve predstavenia veľkolepej inscenácie Svätopluk aj galakoncert Lucia Popp Tribute venovaný menovanej opernej dive. Nebude chýbať ani rozprávková Rusalka a koncom mesiaca do repertoára pribudne nová inscenácia Verdiho Nabucca. Balet uvedie klasický rodinný titul Zle strážené dievča/La Fille mal gardée. Činohra otvorí sezónu obľúbenou hrou Je úžasná, no v septembri ponúkne aj tituly ako Kým prídu Stouni… a novinky Deti a Malé ženy.

Záber z predstavenia Svätopluk. Peter Mikuláš v... Foto: Marek Olbrzymek/SND
Opera Svatopluk v centre Peter Mikulas v hlavnej postave Záber z predstavenia Svätopluk. Peter Mikuláš v hlavnej postave Suchoňovej opery.

Vstupenky do Slovenského národného divadla si diváci môžu zakúpiť osobne v pokladnici SND alebo pohodlne online cez web www.snd.sk. Elektronické vstupenky si už diváci nemusia tlačiť, pri vstupe do sály stačí ukázať QR kód v telefóne.

Diváci si pohodlne online môžu zakúpiť aj darčekové poukážky v hodnote 20, 35 a 50 eur a rovnako ich online aj využiť.

Takisto si návštevníci môžu online uplatniť aj študentské, učiteľské a seniorské zľavy vo vybraných kategóriách, ako aj zľavy pre osoby ZŤP. Opera na svoje predstavenia ponúka aj možnosť zakúpiť si detskú vstupenku na akékoľvek miesto v sále za 15 eur.

Male zeny SND scena Čítajte viac Ako vyzerajú Malé ženy na javisku SND?

„Vlani sme spustili nový elektronický predajný systém vstupeniek, takzvaný ticketing. Podarilo sa nám tým výrazne posilniť online predaj a divákom tak uľahčiť nakupovanie vstupeniek. Už nemusia kvôli zľavám alebo uplatneniu darčekových poukážok chodiť osobne do pokladnice SND ako kedysi. Naším cieľom aj v novej sezóne bude naďalej skvalitňovať služby pre zákazníkov, radi by sme v budúcnosti napríklad divákom umožnili online aj nákup nášho divadelného merchu,“ hovorí generálny riaditeľ SND Matej Drlička.

„V neposlednom rade sme veľmi radi, že po dlhých troch rokoch intenzívnych stavebných prác v bezprostrednej blízkosti novej budovy SND otvoríme 104. divadelnú sezónu bez výrazných dopravných a iných obmedzení súvisiacich so stavebným ruchom. Veríme, že zrevitalizované okolie divadla a predĺžená pešia zóna tiež prispejú k lepšiemu komfortu našich divákov pri návšteve SND,“ dodáva Drlička.

Carmina burana Čítajte viac Carmina Burana: Zo stredovekých básní je súčasný hit

Od 15. júna sú tiež v predaji abonentky na nasledujúcu sezónu. Abonentka je predplatená vstupenka na sériu vybraných divadelných predstavení. Obsahuje vstupenky na konkrétne sedadlo a konkrétne divadelné predstavenia, ktoré sa konajú na pevne stanovenom mieste a termíne v rámci sezóny 2023/2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské národné divadlo #Svätopluk #abonentka