Na Dušana Kaprálika spomínajú Soňa Norisová aj Bibiana Ondrejková

Zosnulý Dušan Kaprálik nebol len hercom, intenzívne sa venoval aj réžii a vyučoval na Konzervatóriu v Bratislave, kde pôsobil 20 rokov. Jeho obľúbenosť potvrdzujú aj vyjadrenia herečky Sone Norisovej. "Veľmi smutno mi. Odišiel môj pedagóg, kolega, duša blízka, Duško. Kaprík náš," píše v statuse na sociálnej sieti. "Ďakujem za všetko, čo si ma naučil na začiatku mojej cesty, dodnes čerpám z toho, čo si mi vštepil. Veľakrát som si pomyslela pri svojej práci na tvoje múdre myšlienky a rady a je to tak stále," dodáva Norisová.

08.08.2023 18:22
kapralik Foto:
So synom Martinom Kaprálikom hrali spoločne vo viacerých predstaveniach vrátane inscenácie Rozum a cit.
debata

Na úmrtie Kaprálika reaguje na sociálnej sieti aj herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková. „Zomrel pán herec, pán človek, pán otec, pán pedagóg,“ podčiarkuje Ondrejková. Kaprálik bol podľa nej obdivuhodný muž, ktorý sa popasoval s neľahkými ranami osudu. „Rozdával lásku svojim deťom, vnúčatám aj študentom. Vdýchol život mnohým postavám. Inšpiroval a povzbudil mnohých skvelých hercov. Mala som šťastie stretnúť sa s ním, spolupracovať, debatovať, hovoriť vážne aj sa smiať,“ spomína herečka a moderátorka.

V predstavení Kozliatka a vlk stvárnil...
V predstavení Sluha dvoch šéfov ako Lloyd...
+5So synom Martinom Kaprálikom hrali spoločne vo...

Medzi Kaprálikových žiakov patrili aj Robo Roth, Lucia Vráblicová, Rebeka Poláková, Miroslava Drínová. „Viedol vo svojich projektoch Dávida Hartla, Patrika Vyskočila, Vladislava Plevčíka,“ pripomína Divadlo Nová scéna (DNS), kde v roku 2021 umelec takmer po 50 rokoch uzavrel svoje interné pôsobenie.

dusan kapralik Čítajte viac Dušan Kaprálik sa nehanbil za slzy ani za smiech. Herec zomrel vo veku 75 rokov

Pomáhal mladým kolegom pri tvorbe muzikálu The Bodyguard ako odborný konzultant hereckej prípravy a 24. februára 2022 mala premiéru inscenácia Elektrický anjel, v ktorej stvárňoval postavu recepčného. „Z posledných inscenácií, v ktorých externe účinkoval, treba spomenúť muzikál Mamma Mia! (farár) a rodinnú rozprávku Kozliatka a vlk (rozprávač),“ dodáva Kaprálikova domovská scéna. Ako herec hosťoval aj v Činohre Slovenského národného divadla (SND), v bratislavskom Divadle a.ha., v trnavskom i martinskom divadle.

Dušan Kaprálik zomrel v utorok po krátkej ťažkej chorobe vo veku 75 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Kaprálik