Ady Hajdu oslávil šesťdesiatku. Čo zažil v Divadle Astorka?

Čerstvý šesťdesiatnik Ady Hajdu stvárnil na svojej domovskej scéne v Divadle Astorka Kozro '90 celú plejádu postáv. Pozrite si fotografie.

13.08.2023 10:00
DAKUJEM ZE SI MA ZABIL ady hajdu Foto:
Adam (Ady Hajdu) je v hre Dni noci a vášne starnúci spisovateľ, uzavretý vo svojom vlastnom svete spomienok a bolestí.
debata (1)
Ady Hajdu v divadle

Ady Hajdu stvárnil na javisku Divadla Astorka Korzo '90 množstvo postáv. Pripomeňte si ich aspoň ukážku v ukážke na fotografiách.

Fotogaléria
Zita Furková (Mathea) a Ady Hajdu (Epsilon) v...
Revízor v podaní Divadla Astorka Korzo ´90.
+8Herci Divadla Astorka Korzo ´90  Matej Landl a...

„Keď sme boli s Romanom Luknárom a Igorom Krempaským v Trnavskom divadle, oslovila nás Zita Furková, či by sme neprišli i do Astorky, ktorá práve vznikla. Zo školy sme tam priniesli dve predstavenia – Maratón a Čakanie na Godota, s Borisom Farkašom sme naskúšali Stroskotancov. Predtým sme sa chodili pozerať do starej Astorky na úžasné Strniskove inscenácie Mŕtve duše, Amadeus, Malomeštiakova svadba a zrazu sme stáli na javisku s týmito hereckými modlami!,“ spomína Ady Hajdu na svoje začiatky na svojej dlhoročnej domovskej scéne.

Ady Hajdu má 60 a je rád, že tak dobre zostarol
Video
Vek priniesol hercovi nové krásne úlohy. / Zdroj: TV Pravda

„Obdivoval som Ctibora Filčíka s Maťom Hubom v Garderobierovi, ich až matematicky presné herectvo bolo pre nás nedosiahnuteľné, a zrazu som s nimi ako študent hral. V Trnave sme stretli Jara Filipa, Juraja Nvotu, Blaha Uhlára a v Astorke Lasicu, Satinského, Dančiaka, Labudu! Rudo Sloboda priniesol do Astorky svoju poslednú hru a na druhý deň si vzal život. Boli to velikáni, ktorí tvorili slovenskú kultúru, no my mladí sme stretnutie s nimi vnímali ako niečo celkom bežné – dnes už to vidím ako zázrak, ako moje obrovské šťastie. Rokmi som si uvedomil, že takí géniovia nie sú bežní. Treba si ich vážiť a veľmi mi chýbajú. Boli sme mladí, keď sme odišli s Luknárom do Španielska, a až tam som zistil, čo doma máme. Začal som si vážiť svoju prácu a vrátil som sa,“ prezradil v rozhovore.

Ady Hajdu Čítajte viac Ady Hajdu: Dobre som zostarol, dostávam krásne roly

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Astorka Korzo '90 #Ady Hajdu