V Múzeu SNP hľadajú návštevníci povstaleckú postavu

Zážitkový program, počas ktorého návštevníci putujú po stopách záhadnej postavy, je atrakciou sobotňajšej Noci múzeí a galérií, ktorý pripravilo Múzeum SNP v Banskej Bystrici.

13.05.2023 18:19
Múzeum SNP Noc múzeí 2023 Foto: ,
V kine Múzea SNP v Banskej Bystrici je počas Noci múzeí a galérií možné odfotiť sa pri originálnych artefaktoch múzea a pri makete fotografie autentických postáv povstania.
debata
Trebišov Kultúra Múzeum Noc muzei 2023 Čítajte viac Noc múzeí sľubuje nevšedné zážitky na sto miestach Slovenska

„Táto postava reálne vystupovala v Slovenskom národnom povstaní, úlohou návštevníkov je na základe rôznych indícií postavu vystopovať a odhaliť ju,“ povedala TASR vedúca vzdelávacieho oddelenia Múzea SNP Lucia Sotáková. Tajná postava zároveň rozvinie návštevníkom aj nevšedný príbeh zo SNP.

Video

Okrem toho sú pre všetkých, ktorí do múzea zavítajú, pripravené aj programy v exteriéri, kde budú po celú dobu podujatia prezentované dynamické ukážky a rekonštrukcie tankových bojov. V kine je možné sa odfotiť pri originálnych artefaktoch múzea a pri makete fotografie autentických postáv povstania. Ešte pred samotným záverom Noci múzeí a galérií v Múzeu SNP, ktorý je naplánovaný na 23.00 h, bude v Záhrade Chavivy Reich koncert banskobystrickej skupiny Družina.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Noc múzeí a galérií 2023