Na Pohode sa budú recyklovať cigaretové ohorky. Festival je opäť bezdymový

Legendárny festival Pohoda bude už čoskoro a to po dvoch rokoch v plnej sile bez pandemických obmedzení. K obľúbenému festivalu patrí aj bezdymová zóna, ktorú prináša iniciatíva spoločnosti Philip Morris „Svet bez dymu“.

27.06.2022 10:30
21 - Pohoda Vyber - 05-07-2018 - Atmosfera Foto:
K obľúbenému festivalu patrí aj bezdymová zóna, kde sa dozviete viac o škodlivosti cigaretového dymu.
debata

Organizátori festivalu a spoločnosť Philip Morris sa aj tento rok v rámci osvety o škodlivosti cigaretového dymu dohodli, že priamo v areáli nebude možné zakúpiť žiadne klasické cigarety, čiže Pohoda bude už po druhý krát bezdymová.

alyona alyona Čítajte viac Z učiteľky v škôlke rapová hviezda. Na Pohodu sa vráti Ukrajinka Alyona Alyona

„V spolupráci s Philip Morris rozdáme návštevníkom a návštevníčkam prenosné popolníky. Ohorky sa budú vhadzovať do špeciálnych zberných nádob – popolníkov, ktorých obsah pôjde následne na recykláciu. Zozbierané ohorky sa potom v pilotnom projekte zrecyklujú a budú využité ako prímes do asfaltovej zmesy“, hovorí Anton Repka, PR & Media Director festivalu Pohoda.

Blízko bezdymovej zóny budú môcť návštevníci festivalu navštíviť laboratórium „Svet bez dymu“, ktoré je prístupné len osobám starším ako 18 rokov. Pred ním bude vizuálne aj myšlienkovo zaujímavé dizajnové prekvapenie.

Pohoda festival vlak ZSSK   - Pavol Karell Čítajte viac Na Pohodu vlakom? Odkiaľkoľvek za jednotnú cenu 9,90 € tam a späť

„Návštevníci sa môžu tešiť na rôznych umelcov či stand-up komikov a ďalšie prekvapenia. Na festival tento rok prinášame novinku v podobe interaktívneho vedeckého laboratória profesora Dohorela, kde sa bude hovoriť o škodlivosti cigaretového dymu, samotnej závislosti na nikotíne, ale aj o dostupných vedeckých riešeniach v podobe menej rizikových bezdymových alternatív,“ uviedla Beáta Kujanová, komunikačná manažérka Philip Morris Slovensko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Philip Morris