Prekvapia najhoršie seriálové novinky napriek pochybnej kvalite?

Už v septembri sa opäť roztočí seriálový kolotoč v USA a s ním sa objavia aj nové seriály, ktoré budú bojovať o každého diváka. Niektoré novinky už teraz ťahajú za kratší koniec. Celonárodné televízie (ABC, CBS, FOX, NBC, The CW) pri niektorých seriáloch naozaj prekvapili svojím vkusom a aj napriek očividnej pokrivkávajúcej kvalite dostanú šancu na obrazovkách. Čaká ich skorý koniec?

21.05.2017 18:00
debata (1)

Ten Days in the Valley (ABC)

Prostredníctvom tejto novinky sa po niekoľkých sezónach vráti na obrazovky herečka Kyra Sedgwick (Closer) a zdá sa, že si zvolila ten nesprávny projekt. ABC má ambíciu vyskúšať iný komplikovanejší žáner v rámci nedeľného večera a všetko nasvedčuje tomu, že neuspeje. Hlavná téma je síce kontroverzná, ale rýchlo vyčerpateľná a v kombinácií s „otrepaným“ dejom sa zrejme veľmi rýchlo vytratí z obrazoviek. Jane Sadlerová je prepracovaná televízna producentka a slobodná matka, ktorá si práve prechádza ťažkým rozchodom. Keď sa jej mladá dcéra uprostred noci stratí, Janin svet sa zrúti. Všetko je záhada, všetci majú tajomstvo a skutočne nikomu nemôžete veriť.

Aké sú najlepšie seriálové novinky? Viac v článku: Nové seriálové hity na obzore? Spoznajte to najlepšie, čo televízie ponúknu

The Mayor (ABC)

The Mayor je jeden z mnohých sitcomov, ktoré sa objavia na obrazovkách a už teraz sa ukazuje, že nebude tým správnym mixom humoru a potenciálom na ďalšie série. Herečka Lea Michele (Glee) zrejme nebude dostatočným ťahúňom podivne postaveného seriálu. Idealistický rapper kandiduje na politickú funkciu a zvíťazí. Všetkých okolo neho i jeho samého prekvapí, keď zistí, že pre svoju novú funkciu má skrytý talent a začne pomaly premieňať miestnu radnicu.

The Gospel of Kevin (ABC)

Chcete sa úprimne zasmiať a nemáte na čom. Nebude to ani v prípade Kevina. Alebo možno sa zasmejete na vynútených vtipoch. Kevin v živote nemal nikdy šťastie. Teraz má šancu niečo dokázať. Bohyňa Yvette ho totiž požiada, aby sa vydal na misiu na záchranu sveta.

Young Sheldon (CBS)

Väčšina divákov miluje Teóriu veľkého tresku a CBS chce z tejto značky vyťažiť, čo najviac. Už počas tejto jesene predstaví nový spin-off seriál, ktorý bude zachytávať život 9-ročného Sheldona Coopera, ktorý žije so svojou rodinou v Texase. Tento sitcom zrejme prežije, len vďaka tomu, že bude ťažiť zo známej značky, no jeho kvalita je už teraz diskutabilná.

S.W.A.T. (CBS)

Najsledovanejšia televízia v USA opäť stavila na istotu a vypustila inováciu. Predstaví novinku o elitnom policajnom tíme, ktorý bráni ulice Los Angeles. Je vám to povedomé? Takýchto seriálov tu už bolo veľa a nič nové nepriniesli. Vedúci S.W.A.T. tímu je rozpoltený medzi lojalitou k uliciam, na ktorých vyrástol, a svojou povinnosťou a väzbou ku kolegom. Dostane totiž za úlohu vytvoriť a viesť špeciálnu taktickú jednotku v snahe navodiť v uliciach Los Angeles spravodlivosť.

The Orville (FOX)

K tomuto počinu sa veľmi ťažko vyjadruje pre neinditifikovateľný žáner. Ťažko povedať, či tvorcovia spracovanie tohto seriálu mysleli vážne, alebo to berú ako paródiu. Výsledok je veľmi rozpačitý a vyvoláva pocit, že divák sleduje veľký omyl. Seriál sa odohráva 300 rokov v budúcnosti a sleduje dobrodružstvo Orville, nie práve prestížnej výskumné kozmickej lode s medzihviezdnou flotilou. Hrdinovia musia čeliť kozmickým výzvam a skúmajú svet.

Ghosted (FOX)

Nadchádzajúca televízna sezóna nebude priať sitcomom. Ďalší čudný kúsok bude duchoch. Hlavnými hrdinami sú cynický skeptik a génius s úprimnou vierou v paranormálne javy. Oboch najme tajná vládna organizácia, aby prešetrili nekontrolovateľné aktivity v Los Angeles. Počas vyšetrovania hrdinovia odhalia záhadu, ktorá by mohla ohroziť existenciu celej ľudskej rasy.

Law & Order: True Crime (NBC)

Ďalší spin-off seriál k nekonečnému Zákonu a poriadku neprinesie žiadny progres v tomto žánri. Beštiálnych vrážd už bolo dosť. Prvá séria bude sledovať jeden z najsledovanejších amerických súdnych procesov. Vražda rodičov bratov Menendezových zahýbala americkou spoločnosťou. Bratia, dvadsaťjedenročného Lylea a osemnásťročného Erika obvinenili z vraždy svojich rodičov v roku 1989. Najskôr ich súdili zvlášť a až potom ich osudy zviedli do jedného obrieho procesu, ktorý vysielala televízia takmer neustále a ktorý dlhú dobu plnil titulné stránky novín.

Valor (The CW)

Novinka najmenšej celonárodnej televízie v USA nie je zlá svojim spracovaním, ale umiestnením. The CW opäť experimentuje s úplne iným žánrom, na ktorý sa primárne zameriava a testuje vkus svojich divákov. V minulosti sa jej to už nevyplatilo a kvalitnejšie seriály skončili na okraji diváckeho záujmu. Valor sa hodí viac na menšiu káblovú televíziu, napríklad TNT, kde už niekoľko sezón naplno boduje vojenská dráma Last Ship (Posledná loď). Hranice medzi vojenskou disciplínou a ľudskou túžbou sú neustále testované na americkej vojenskej základni, kde sídli elitná jednotka pilotov helikoptér. Tí sú špeciálne trénovaní k nebezpečným medzinárodným aj domácim misiám. Dráma sleduje súčasnosť, ale aj minulosť a dej sa vracia späť k neúspešnej misii, v ktorej zohrala úlohu prvá ženská pilotka v tejto jednotke. Postupne sa odkrývajú osobné aj vládne vojenské tajomstvá.

Black Lightning (The CW)

V posledných rokoch sa televízia stala expertom na seriály o superhrdinoch a predstavila niekoľko hitov z prostredia DC Comics. Úspešne ožil Arrow, The Flash, Supergirl a Legends of Tomorrow. The CW mala ambíciu pripraviť aj piaty seriál, ktorý sa dostane na obrazovky začiatkom roka 2018. Nadšení diváci očakávali, že novinka bude súčasťou ostatných seriálov a doplní tím hrdinov. Dostali však studenú sprchu, ktorá už teraz podkopáva nohy novému hrdinovi a nasmerovala ho k pomerne komplikovanej šanci na prežitie. Jefferson Pierce urobil svoju voľbu, keď svoju tajnú identitu aj oblek zavesil na klinec. Jeho dcéra a hviezdny študent sú teraz naverbovaní miestnym gangom. Hrdina sa musí vrátiť späť do boja.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NBC #seriály #Fox #CBS #ABC #blog o seriáloch #The CW