V nedeľu udelia Krištáľové krídlo

Diváci spoznajú držiteľov ocenení v deviatich kategóriách: Hudba, Filantropia, Hospodárstvo, Medicína a veda, Výtvarné umenie, Šport, Publicistika a literatúra, Divadlo a audiovizuálne umenie a Inovácie a startupy.

18.06.2021 15:00
debata
Krištáľové krídlo oceňuje významné osobnosti... Foto: archív
Kristalove kridlo - cena Krištáľové krídlo oceňuje významné osobnosti Slovenska v oblasti vedy, kultúry, filantropie či športu.

O ocenení v každej z kategórií rozhodovala aj tento rok porota zložená z odborníkov pôsobiacich v danej oblasti. Hlavnou myšlienkou Krištáľového krídla je podľa organizátorov „objavovanie a vyzdvihnutie jedinečných ľudí a ich profesionálnych výkonov, ktoré si zaslúžia úctu.“

mladý inovatívny podnikateľ 2020 Čítajte aj Víťazný mladý podnikateľ pomáha odhaliť rakovinu prostaty

Už tradične bude udelená i mimoriadna cena za celoživotné dielo, mimoriadny úspech v zahraničí či iný významný počin. Tento rok porota toto ocenenie udelila a v priebehu galavečera ho odovzdá do rúk Prof. MUDr. Daniele Ostatníkovej, PhD., ktorá sa celoživotne venuje výskumu mozgu a jeho funkciám, v posledných desaťročiach – najmä téme autizmu a mimoriadne ocenenie poputuje aj k vysokoškolskému profesorovi PhDr. Karolovi Horákovi, CSc., slovenskému prozaikovi, literárnemu a divadelnému vedcovi, pedagógovi, no predovšetkým jednému z významných súčasných slovenských dramatikov.

Cena Dominika Tatarku Čítajte aj Cenu Dominika Tatarku získal režisér a publicista Daniel Liška

Diváci sa môžu tešiť aj na skvelé hudobné zážitky. V programe vystúpia Janoska Ensemble, Peter Bič Project, Ľubica Čekovská, Tereza Mašková, Juraj Podmanický z kapely Billy Barman, Dan Bárta a Lina Mayer. Slávnostnú atmosféru umocní aj sláčiková sekcia Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu spolu s rytmickou sekciou pod vedením Adriana Kokoša.

Cenu Krištáľové krídlo už získalo viacero... Foto: Rene Miko
kristalove kridlo ilustracna foto Cenu Krištáľové krídlo už získalo viacero slovenských osobností. Ilustračná snímka z udeľovania cien.

Krištáľové krídlo oceňuje významné osobnosti Slovenska v oblasti vedy, kultúry, filantropie či športu. „Najväčšou hodnotou sú pre nás ľudia, ktorí vďaka svojim schopnostiam a neutíchajúcemu úsiliu prispievajú k tomu, aby sme sa na Slovensku mali lepšie. A to vo všetkých sférach spoločenského života,“ dodala riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala.

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie významným osobnostiam na Slovensku, ktoré dosiahli vo svojom odvetví mimoriadnu odbornosť a úspechy. Ocenenie sa udeľuje od roku 1997 a tento rok prebieha jeho 24. ročník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Krištáľové krídlo