RTVS pripravila víkendový program k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky

RTVS pripravila bohatý televízny a rozhlasový program k oslavám 30. výročia Slovenskej republiky. V sobotu 7. januára o 20.30 h odvysiela Jednotka v priamom prenose z budovy Slovenského národného divadla slávnostný galavečer 30 rokov Slovenskej republiky za účasti najvyšších ústavných činiteľov SR. V nedeľu sa diváci môžu tešiť na špeciálne vydanie diskusnej relácie O 5 minút 12, v ktorom sa stretnú premiéri Slovenska a Českej republiky.

07.01.2023 14:00
zuzana čaputová Foto: ,
Divákom a diváčkam sa prihovorí aj prezidentka SR Zuzana Čaputová.
debata

Sobotný večer bude na Jednotke patriť oslavám 30. výročia vzniku Slovenskej republiky. Počas galavečera sa divákom prihovoria najvyšší ústavní činitelia – prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, predseda vlády SR Eduard Heger a predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

spytaj sa vašich Čítajte viac Spýtaj sa vašich oživí spomienky na vznik Slovenskej republiky už 1. januára

Výnimočným hosťom bude predseda vlády Českej republiky Petr Fiala. Galavečerom budú divákov sprevádzať Alena Heribanová a Ján Žgravčák. V programe zaznejú klasické hudobné diela aj moderné skladby v podaní Štátneho komorného orchestra Žilina pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša, operných spevákov Slávky Zámečníkovej a Pavla Remenára, ale predstaví sa tiež Spevácky zbor Lúčnica, Jana Kirschner, Štefan Štec, skupina No Name Katarína Knechtová, a mnohí ďalší.

Foto 01 Peter Lipa Čítajte viac Peter Lipa: Na hudbe sa prejavil fakt, že sme slobodní

V nedeľu 8. januára o 11.55 h na Jednotke a na spravodajskom okruhu :24 privíta Marek Makara naživo v diskusnej relácii O 5 minút 12 pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky predsedu vlády SR Eduarda Hegera a predsedu vlády ČR Petra Fialu. Diskutovať budú o míľnikoch vývoja v oboch republikách od rozdelenia federácie po súčasnosť, aktuálnej spolupráci medzi Slovenskom a Českou republikou či o výzvach pre obe krajiny a Európsku úniu v najbližšom období.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Eduard Heger #Slovenská republika #Zuzana Čaputová