Michael Douglas, Jamie Lee Curtisová či Chris Pine odsudzujú barbarstvo Hamasu

Stovky hollywoodskych filmových a televíznych hviezd podpísali vo štvrtok otvorený list, ktorým odsúdili "barbarské činy" bojovníkov palestínskeho militantného hnutia Hamas, ktoré počas uplynulého víkendu vraždilo a unášalo izraelských civilistov. TASR informuje podľa agentúry AFP.

13.10.2023 11:00
michael douglaa Foto:
Pod otvorený list sa podpísal aj hollywoodsky herec Michael Douglas. Na zábere v roku 2023 počas festivalu v Cannes.
debata

Medzi filmovými a televíznymi hviezdami bola aj predstaviteľka Wonder Woman, izraelská herečka Gal Gadotová, ako aj Jamie Lee Curtisová, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Michael Douglas či Jerry Seinfeld.

„Hamas zavraždil a uniesol nevinných mužov, ženy a deti. Uniesli a zavraždili dojčatá a seniorov,“ uvádza sa v otvorenom liste, ktorú zverejnila organizácia Creative Community For Peace.

„Toto je terorizmus. Toto je zlo. Neexistuje ospravedlnenie alebo odôvodnenie činov Hamasu,“ dodáva dokument.

List podpísalo viac než 700 predstaviteľov sveta zábavy menej než týždeň po tom, čo ozbrojenci Hamasu počas útoku z pásma Gazy zabili najmenej 1300 Izraelčanov. Vyše 150 osôb vzali do zajatia a odvliekli do Gazy.

salman rushdie Čítajte viac Salman Rushdie vydá knihu o tom, ako prežil pokus o vraždu

Izrael reagoval masívnymi vzdušnými i delostreleckými útokmi na ciele Hamasu v Gaze, ktoré si už vyžiadali vyše 1500 obetí na životoch.

List tiež vyzýva ľudí pôsobiacich v zábavnom priemysle, aby plne podporili Izrael. Apeluje tiež na kolegov, aby „urobili všetko, čo je v ich silách v záujme vyzvať teroristickú organizáciu na návrat nevinných rukojemníkov k svojim rodinám“, cituje AFP.

Juliette Binoche a Marion Cotillard Čítajte viac Juliette Binoche, Marion Cottilard a ďalšie herečky si strihajú vlasy. Kvôli Iránkam

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Hollywood #Hamas #Pásmo Gazy