Najznámejší čokoládový kúzelník Willy Wonka prichádza v novom veľkofilme

Postava Willyho Wonku je známa z literárnej predlohy svetoznámeho spisovateľa Raolda Dahla Charlie a továreň na čokoládu aj z filmových adaptácií. V najnovšom príbehu sa však pozrieme, ako Wonka začínal a ako sa dopracoval k povesti kúzelníka, ktorý dokáže so sladkosťami robiť divy.

10.12.2023 08:00
Wonka film Foto:
Wonka je v novom filme mladý, naivný a plný nádeje. Nemá ani deravý groš, ale verí v svetlé zajtrajšky. Jeho geniálna myseľ sa prejaví tým najunikátnejším spôsobom, aký si dokážete predstaviť – keď človek zistí, kým je, a zároveň získa rodinu.
debata

Na začiatku sa hlavná postava vráti zo svojich potuliek svetom a chce sa usadiť. Nemá však nič iné ako pár mincí vo vrecku a svoj typický klobúk plný snov – jedným z nich je otvoriť si vlastný obchod s čokoládou, ktorej výrobu ovláda priam majstrovsky. Plány mladého rojka, bohužiaľ, prekazí zákerný Čokoládový kartel a ziskuchtivá pani Drhná. Podarí sa talentovanému Willymu vo veľkom čokoládovom dobrodružstve zvíťaziť a získať si svoje miesto v spoločnosti, aké si zaslúži?

Aj nový film o Willym Wonkovi je plný zázrakov. Foto: Continental film
Wonka film Aj nový film o Willym Wonkovi je plný zázrakov.

Režisér Paul King, ktorý ma na svedomí nesmierne hravú dvojicu filmov o medveďovi Paddingtonovi, aj v snímke Wonka publikum ohúri priehrštiami tvorivých nápadov. O filme hovorí: „Chcel som svetu predstaviť Wonku, ktorý je mladý, naivný a plný nádeje. Nemá ani deravý groš, ale verí v svetlé zajtrajšky. Chcel som ukázať, ako sa prejaví jeho geniálna myseľ tým najunikátnejším spôsobom, aký si dokážete predstaviť – keď človek zistí, kým je, a zároveň získa rodinu.“

Nové stvárnenie príbehu o čokoládovom kúzelníkovi menom Wonka.

Prvé ohlasy zo sveta okrem hereckých výkonov oceňujú hravosť, farebnosť a nápaditosť, ktorou sa snímka vyznačuje. Bude sa tancovať, spievať, unikať kanálmi aj lietať s plameniakmi… A videli ste už žirafu v kostole? Ani tá nebude vo filmovej novinke chýbať.

Spomedzi známych tvárí sa v hlavnej úlohe predstaví Timothée Chalamet, hollywoodsky talent známy z filmov Interstallar, Duna či K zemi hľaď!. Spoločnosť mu budú robiť Olivia Colman (Vražda v Orient Exprese, Favoritka, Heartstopper), Rowana Atkinsona (Mr. Bean, Johnny English), Sally Hawkins (Paddington, Podoba vody) či herecká legenda Hugh Grant (Láska nebeská, Notting Hill) v netradičnej úlohe škriatka menom Umpa Lumpa.

Roald Dahl, Charlie a továreň na čokoládu Čítajte viac Múzeum Roalda Dahla potvrdilo: slávny spisovateľ bol rasista

Veľkofilm Wonka, na ktorom si v predvianočnom čase „pochutí“ celá rodina, prinesie od 14. decembra do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. Snímku budú premietať v slovenskom znení, verziu pre IMAX ponúkne kino v pôvodnom znení s titulkami.

Wonka 01 Timothee Chalamet Čítajte viac Timothée Chalamet ako Willi Wonka ovládne vianočné kiná. Pozrite si trailer

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmová novinka #Wonka