Herečka Yvona Stolařová: Eliška Balzerová bola pre mňa výhra

Hlavnou postavou vo filme Aristokratka vo vare je Yvona Stolařová, ktorá si opäť zahrá poslednú aristokratku Máriu III. Tentoraz má starosti s láskou, ktorá ju dostáva do varu.

26.01.2024 06:00
debata

Mladá herečka o nových dobrodružstvách v pokračovaní českej komédie nazvanej Aristokratka vo vare.

Posledná aristokratka Yvona Stolařová: Eliška Balzerová bola pre mňa výhra
Video
Hlavnou postavou vo filme Aristokratka vo vare je Yvona Stolařová, ktorá si opäť zahrá poslednú aristokratku Máriu III. Tentoraz má starosti s láskou. / Zdroj: TV Pravda

V čom je pokračovanie filmu iné?

Posledná aristokratka sa odohráva na Vianoce, Aristokratka vo vare počas Veľkej noci. Okrem pôvodných účinkujúcich tam pribudnú nové postavy, ktoré stvárňujú Simona Lewandovska, Petra Nesvačilová a Tomáš Jeřábek.

Ak sa vám film nakrúcal? Nie je tam veľa hercov, krásne prostredie, vyzerá to ako rodinná pohoda.

Keď sme po piatich rokoch znova natáčali na zámku v Miloticiach, bolo to, ako keď sa znova vrátite domov. Pán Boček, autor knižnej predlohy, a pani Bočková sa nás ujali a starali sa o nás. To, že vo filme účinkuje málo hercov, považujem za výhodu, je to príjemné, keď sa takto stretneme.

Eliška Balzerová Čítajte viac Eliška Balzerová v rozčúlení. Aristokratka pokračuje, čo povedala o novom filme?
Zábery z filmu Aristokratka vo vare

Pozrite si snímky z filmu Aristokratka vo vare

Fotogaléria
Yvona Stolařová, Hynek Čermák a Tatiana Dyková...
Tatiana Dyková na zábere z filmu Aristokratka...
+29Záber z filmu Aristokratka vo vare.

Postavu gazdinej pani Tichej hrá Eliška Balzerová. Ako ju vnímate ako hereckú kolegyňu? Pomohla či poradila vám v niečom?

Áno a veľmi som to vnímala už pri prvej časti, Poslednej aristokratke. V tomto pokračovaní sme sa až tak často nestretli, neviem, ako je to možné. Eliška je zlatíčko! Mať ju na pľaci – obzvlášť, keď máte dvadsať rokov a iba začínate – je podľa mňa veľká výhra.

Eliška Balzerová ako pani Tichá a ďalší... Foto: Evolution Films
aristokratka vo vare film Eliška Balzerová ako pani Tichá a ďalší členovia personálu zámku vo voľnom pokračovaní komédie Posledná aristokratka s názvom Aristokratka vo vare.

Autor predlohy Evžen Boček napísal o poslednej aristokratke tuším až šesť kníh, poznáte ich? Ktorá je vaša najobľúbenejšia?

Prečítala som štyri, ale to bolo ešte pred piatimi rokmi, takže je ťažké povedať, ktorá z nich je moja najobľúbenejšia. Sú to všetko veľmi zábavné knižky, vnímala som ich ako odľahčenie od starostí a dúfam, že to spĺňa aj náš nový film.

Aristokratka vo vare Čítajte viac Recenzia: Aristokrati zachraňujú zámok. Kto zachráni ich film?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #český film #filmová novinka #Aristokratka vo vare