Fotografie Filipa Kuliseva spestria leto na Bojnickom zámku

Známy fotograf Filip Kulisev vystavuje na Bojnickom zámku. Amazing Planet predstavuje 22 veľkoformátových obrazov s fotografiami prírodných krás všetkých kontinentov. Nedávno zožala veľký úspech v Ženeve, pod záštitou OSN.

02.08.2023 07:00
kulisev bojnice2 Foto:
Výstava Amazing Planet predstavuje 22 veľkoformátových obrazov s fotografiami prírodných krás všetkých kontinentov.
debata
Úžasná planéta na fotografiách Filipa Kuliseva

Fotograf a cestovateľ Filip Kulisev otvoril výstavu na Bojnickom zámku.

Fotogaléria
Na Bojnickom zámku otvorili výstavu Filipa...
Výstava Amazing Planet predstavuje 22...
+3Na výstave Amazing Planet na Bojnickom zámku sa...

„Na Bojnickom zámku vystavujem po prvý raz a som rád, že rozprávkové prostredie jedného z najkrajších zámkov v Európe môžu spestriť fotografie prírodných krás, ktoré rád vyhľadávam. Obrazy, ktoré som vybral ukazujú prírodu s jej jedinečnou krásou, o ktorú môžeme ľahko prísť, keď budeme k jej ochrane pristupovať ľahkovážne,“ povedal Filip Kulisev.

Strbske Pleso  Filip Kulisev Čítajte viac Slovensko je malé, ale fotogenické

Výstavu otvoril riaditeľ Múzea Bojnice Igor Socha: „Filipovu prácu sledujem a obdivujem mnoho rokov a musím priznať, že jeho dobrodružné a cestovateľské výpravy ako i úspechy na poli fotografie sú pre mňa veľkou inšpiráciou.

Filip Kulisev: Amazing Planet

Z výstavy Filipa Kuliseva Amazing Planet v Paláci národov v Ženeve.

Fotogaléria
Filip Kulisev: Národný park Zhangye, Čína
Filip Kulisev: Vodopády Ban Gioc, Vietnam
+3Filip Kulisev: Dúhový eukalyptus, Maui...

Hovorí sa, že „najlepším umelcom je príroda sama“. Ak ale dôjde k harmonickému spojeniu medzi človekom – umelcom a prírodou-umelkyňou, vznikne z toho skvostné dielo, akým je bezpochyby projekt Amazing planet od Filipa Kuliseva. Som rád, že Filip prejavil záujem o realizáciu výstavy práve na našom zámku,“ zdôraznil Igor Socha.

Wanaka tree  New Zealand 0M4A2527 Panorama Čítajte viac Konferenčné priestory OECD zdobí výstava fotografií Filipa Kuliseva

Súčasťou otvorenia bolo premietanie dvoch filmov Filipa Kuliseva, Amazing Planet a Zo zákulisia jeho tvorby. Počas 45 minút si mohli diváci pozrieť pohľady z vtáčej perspektívy na krásy našej planéty i pozadie vzniku viacerých vystavených obrazov, ktoré malo často aj nádych dobrodružstva. Výstava Amazing Planet spolu s premietaním oboch filmov potrvá na Bojnickom zámku do 26. októbra 2023.

Zámok Bojnice na fotografii Filipa Kuliseva. Foto: Filip Kulisev
Zamok Bojnice Filip Kulisev Zámok Bojnice na fotografii Filipa Kuliseva.
Krásy Slovenska

Pozrite si ďalšie snímky Filipa Kuliseva

Fotogaléria
Vodný mlyn v Jelke.
Kriváň
+7Ľadopád Šiklavá skala pri rieke Hornád.

Filip Kulisev

Fotograf a cestovateľ Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP, patrí k svetovej špičke v oblasti fotografovania prírody a krajiny. Počas dvoch desaťročí tvorby absolvoval viac ako 200 individuálnych výstav na Slovensku a v zahraničí. Za svoje práce získal Filip Kulisev viacero prestížnych medzinárodných cien. Medzi ne patrí najvyššie európske ocenenie pre profesionálnych fotografov Master QEP (Qualified European Professional Photographer), ako aj najvyššie ocenenie, certifikát a titul Fellowship (FBIPP) od Britského inštitútu profesionálnych fotografov (BIPP). Za rok 2012 sa stal Európskym profesionálnym fotografom roka v kategórii príroda. V roku 2020 sa stal držiteľom zlatej kamery a Európskym profesionálnym fotografom roka v kategórii Dron (FEP European Drone Golden Camera Award). Je autorom dvanástich kníh, ktoré približujú krásu a unikátnosť prírody na našej planéte. Svojou tvorbou chce podporiť ochranu biodiverzity a prírodného bohatstva našej planéty pre ďalšie generácie.

Filip Kulisev je zakladateľ Asociácie profesionálnych fotografov SR (APFSR). Jeho diela sú súčasťou zbierok významných osobností na celom svete, ako je pápež František, britský kráľ Karol III., monacké knieža Albert II., či viacerí prezidenti a osobnosti Hollywoodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Kulisev