Ramazzotti láka na dokonalosť

"Keď skončíte prácu na projekte, posledný raz sa na to dobre pozriete s posledným dotykom a potom si poviete: Perfetto (dokonalé)," vysvetľuje pôvod názvu svojho posledného albumu Eros Ramazzotti.

02.03.2016 14:00
Eros Ramazzotti Foto: ,
Eros Ramazzotti sa vracia po troch rokoch do Bratislavy.
debata

Už pri produkcii nahrávky ho sprevádzalo práve toto slovo, a hoci spevák priznáva, že nič nie je dokonalé, ako názov albumu sa mu práve Perfetto zdalo byť vhodnou voľbou. Ramazzotti vystúpi v Bratislave už po tretí raz 15. marca na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Šou talianskej hviezdy

Pohybuje sa na hudobnej scéne už viac ako tridsať rokov a pozná zaručený recept, ako potešiť prevažne ženské publikum. Svoj najnovší albumový prírastok Perfetto (2015) už na Slovensku predstavil minulý rok v Košiciach, kde si získal publikum prepracovanou šou, s ktorou teraz príde aj do Bratislavy. „Je to Eros viac než kedykoľvek predtým so všetkým, čo k nemu patrí. Má za sebou viac ako tridsaťročnú kariéru,  má len niečo cez päťdesiat, ale v tejto šou je to on – tak ako ho fanúšikovia zbožňujú,“ vraví o hudobníkovi režisér aktuálneho turné Luca Tommassini. Okrem pesničiek z nahrávky Perfetto ako Alla fine del mondo či Il tempo non sente ragione sa priaznivci talianskej hviezdy môžu tešiť aj na staršie hity. „Fanúšikovia predsa nemôžu byť za žiadnych okolností sklamaní,“ sľubujú organizátori.

Cieľom koncertnej šou je vyzdvihnúť hudobnú podstatu Erosa ako muzikanta, ktorému sa podarilo dobyť svet. "V zahraničí som žil väčšiu časť života ako v Taliansku a uvedomil som si, že na svete existuje päť notoricky známych vecí, ktoré každý o Taliansku vie: slovo ciao, pizza, pasta, Pavarotti a… Ramazzotti. Bolo pre mňa obrovským potešením s Erosom pracovať a na vlastné oči pozorovať jeho schopnosť prijímať akúkoľvek výzvu,” dodáva Tommassini.

Túžba po dokonalosti

Napriek tridsiatim rokom skúseností sa Eros Ramazzotti netají tým, že je vždy pred vystúpením veľmi nervózny. Pre koncertom sa preto snaží odpočívať a sústrediť sa na svoj výkon. Už samotný názov turné Perfetto ho však stavia do neľahkej pozície plnej očakávaní. „Vždy som veľmi napätý, pretože chcem byť dokonalý, aj keď to nejde. Svetové turné je fyzicky aj psychicky veľmi náročné. Do všetkého vždy veľa investujem. Do albumov aj vystúpení. Chcem dať poslucháčom to najlepšie,“ uviedol ešte minulý rok v rozhovore pre český portál Novinky.cz.

V rámci druhej časti svetového turné Ramazzotti absolvuje štyridsaťdva zastávok. Turné odštartoval 14. februára v Barcelone a okrem Bratislavy sa predstaví aj v Madride, Paríži či v Moskve, pričom koncertnú šnúru zakončí v polovici októbra v Los Angeles. Vstupenky na bratislavský koncert Erosa Ramazzottiho sú stále v predaji prostredníctvom siete Ticketportal, ale aj cez stránku usporiadateľskej agentúry Xl.sk. Po zakúpení vstupenky cez usporiadateľa budú fanúšikovia zaradení do súťaže o osobné stretnutie s Erosom Ramazzottim.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Eros Ramazzotti #Perfetto