Košický kraj pripravuje najvýchodnejší benefičný koncert pre Ukrajinu

Košický samosprávny kraj (KSK) spolu s partnermi pripravuje najvýchodnejší benefičný koncert pre Ukrajinu. Na Zemplínsku šíravu zavíta líder českej kapely Lucie, David Koller, ktorý sa od začiatku vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine angažuje v pomoci obyvateľom.

19.04.2022 09:00
David Koller Foto: ,
Na pomoc Ukrajine príde zahrať na Zemplínsku Šíravu aj David Koller.
debata

Výťažok z benefičného koncertu poputuje na humanitárnu a potravinovú pomoc ľuďom zasiahnutých vojnou na Ukrajine. TASR o tom informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

„Pre mnohých ľudí, ktorí utekajú z Ukrajiny, je práve Košický kraj vstupnou bránou za bezpečnejším životom. Východniari už toľkokrát ukázali, že pomáhať im je blízke. Nepoľavujme preto a aj naďalej podávajme pomocnú ruku našim susedom. Benefičný koncert, ktorý pripravujeme na Zemplíne, bude aktuálne najvýchodnejší a najbližšie k hraniciam s Ukrajinou. Navyše, pomôcť môže každý, celý výťažok poputuje na pomoc konkrétnym rodinám,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Rusko, Ukrajina, vojna Čítajte viac Podporte Ukrajinu kúpou fotografie

Okrem Davida Kollera vystúpi na benefičnom koncerte aj kapela Gladiator, Desmod a Robo Šimko, michalovská kapela Flegment, spevák Ľubo Virág, legenda Zemplína Hurikán, folklórny súbor Jurošík či ukrajinské zoskupenie Spasenie.

Program sa v amfiteátri na Zemplínskej šírave začne v nedeľu 24. apríla o 13.00 h a potrvá do večerných hodín. Vstup na benefičný koncert je bezplatný, rovnako bez nároku na honorár na ňom vystúpia aj hudobníci a kapely.

Dobrovoľným príspevkom môže verejnosť prispieť na transparentný účet Nadácie Košického samosprávneho kraja, jeho číslo je zverejnené na webstránke web.vucke.sk. Celý výťažok poputuje na humanitárnu a potravinovú pomoc obyvateľom z Ukrajiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zemplínska Šírava #David Koller