Veľkonočná nedeľa na koncerte The Soft Moon? Prečo nie

Životná zmena, presťahovanie sa z Berlína do púšte v Amerike, nový album aj jeho remix. To všetko je predzvesťou veľkého európskeho turné neo-post punkovej kapely The Soft Moon, za ktorou stojí americký hudobník Luis Vasquez. V Bratislave vystúpia 9. apríla na Veľkonočnú nedeľu vo Fuge, kde ich bude sprevádzať newyorský projekt Trace Amount.

09.04.2023 11:00
the soft moon Foto:
Projekt The Soft Moon hudobníka Luisa Vasqueza dnes koncertuje v Bratislave.
debata

Keď vlani vyšiel album Exister skupiny The Soft Moon Luisa Vasqueza, svet bol v pohybe. Doznievajúca pandémia koronavírusu, invázia ruskej armády na Ukrajinu, inflácia, prepúšťanie z práce a koniec zdanlivého globálneho pokoja, ktorý nahradila permakríza.

Aj v živote Luisa sa mnohé zmenilo, keď sa z rušného Berlína presťahoval naspäť do USA. V púšti uprostred ničoho našiel vnútorný pokoj, ktorým sa vysporiadal s démonmi z minulosti. Tak vznikol piaty štúdiový album Exister, ku ktorému sa pripravuje vydanie päť skladbového remixu, ktorý vyjde v júni. Po Vasquezových existenciálnych skladbách plných rytmických pasáží siahli elektronickí producenti Phase Fatale, Unhuman, OTHR, Gael a Nørbak.

Foto Romana Kovacs 2 Čítajte viac Fvck_Kvlt má nový album Cigán a apeluje na rozmanitosť

The Soft Moon sú na Exister tour od apríla 2023 v Európe, Británii, Ázii aj v USA. Ako predskokan vystúpi Newyorčan Brandon Gallagher, ktorý koncertuje pod menom Trace Amount. Jeho debut Anti Body Language vychádza 15. apríla vo vydavateľstve Federal Prisoner, do ktorého ho uviedol Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan, The Black Queen, Jerry Cantrell).

Koncert sa uskutoční pod značkou Nu Sound Of.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Soft Moon #Fuga