Pavol Hammel vystúpi so Zelenou poštou v Košiciach a v Bratislave

Fanúšikovia Pavla Hammela a Zelenej pošty majú poslednú šancu užiť si tento legendárny album v koncertnom prevedení v Košiciach 24. mája a v Bratislave 25. mája. Počas bratislavského koncertu odspieva pieseň Ľalia poľná aj pezinský chrámový zbor Ad Una Corda.

02.05.2023 11:00
pavol hammel Foto:
Turné k legendárnemu albumu Zelená pošta bude finišovať koncertami v Košiciach a v Bratislave.
debata

„Rád by som spolu s kapelou pozval fanúšikov na koncerty, lebo do Košíc a Bratislavy sa už s projektom Zelená pošta neplánujeme vrátiť. Veľmi sa teším, že septembrové koncerty boli vypredané a fanúšikovia z nich odchádzali nadšení. Verím, že tomu bude aj teraz, koncom mája,“ prezradil Pavol Hammel. Na pódiu spolu s ním budú hrať poprední slovenskí hudobníci Fero Griglák, Martin Valihora, Fedor Frešo jr., Vladislav „Slnko“ Šarišský, Peter Preložník. A v Bratislave bude na fanúšikov čakať hudobné prekvapenie, na pódiu sa predstaví aj 20 členný spevácky zbor.

„Teším sa, že zbor Ad Una Corda prijal naše pozvanie a zaspievam si s nimi aj nezabudnuteľnú skladbu Ľalia poľná. Tieto koncerty sú totiž nielen pokračovaním turné pri príležitosti 50 rokov od vydania albumu, ale aj spomienkou na našich kamarátov, hudobníkov Fedora Freša a Mariána Vargu, ktorí by tento rok oslávili 76 rokov,“ uviedol Pavol Hammel. Pezinský chrámový zbor Ad Una Corda fanúšikovia Pavla Hammela poznajú nielen z predchádzajúcich koncertov, ale aj z účinkovania v hudobno-tanečnom divadle Everest, ktoré pre Slovenské národné divadlo napísal P. Hammel v roku 2009.

Kapela v zložení Fero Griglák, Martin Valihora,... Foto: Peter Konečný
Zelená pošta kapela Hammel Griglák Frešo jr. Šarišský Preložník Valihora Kapela v zložení Fero Griglák, Martin Valihora, Fedor Frešo jr., Vladislav „Slnko“ Šarišský, Peter Preložník a Pavol Hammel si vlaňajšie úspešné turné zelenej pošty zopakuje dvoma koncertami v máji.

Najslávnejšia skladba autorskej dvojice Varga – Peteraj Ľalia poľná má výnimočné miesto v slovenskej hudobnej histórii, je však výnimočná aj pre Pavla Hammela. „Táto ikonická pesnička je z albumu Na II. programe sna z roku 1977 a bola aj skladbou, ktorú som zaspieval Mariánovi Vargovi na jeho poslednej rozlúčke,“ spomína Pavol Hammel.

Marian Varga vystava Hommage foto Tibor Borsky NEPOUZIVAT Čítajte viac Zelená pošta prišla pred 51 rokmi. S Hammelom sa vráti do Košíc a do Bratislavy

Vstupenky na slovenské koncerty (24. máj, Košice, Historická radnica a 25. máj, Bratislava, Stars auditorium) sú v predaji v sieti Ticketportal. Pavol Hammel s projektom Zelená pošta bude koncertovať aj 21. mája v Prahe. Bližšie informácie o koncertoch nájdete na www.pavolhammel.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Hammel #Zelená pošta