Bude snímka o turné Taylor Swiftovej najzárobkovejším hudobným filmom všetkých čias?

Americká popová hviezda Taylor Swiftová v noci na dnešok pred publikom fanúšikov a celebrít predstavila film o svojom aktuálnom globálnom turné, ktorý sa pravdepodobne stane najzárobkovejším hudobným filmom všetkých čias. Snímka Taylor Swift: The Eras Tour podľa distribútora počas prvého víkendu zarobí okolo 150 miliónov dolárov. Dnes vstupuje do severoamerických kín a od piatku sa bude premietať aj v Česku.

12.10.2023 15:00
Taylor Swift Eras tour, pr, nepouzivat
Americká popová hviezda Taylor Swiftová v noci na dnešok predstavila film o svojom aktuálnom globálnom turné.
debata

Na stredajšiu premiéru v Los Angeles dorazili okrem hlavnej hviezdy aj hollywoodski herci Rachel Zeglerová, Simu Liu alebo Adam Sandler, píše The Hollywood Reporter (THR). Prípravy večera boli podľa spravodajskej spoločnosti utajované, pričom pozvánku dostali aj vybraní fanúšikovia prostredníctvom streamovacej služby Spotify. Do poslednej chvíle nebolo jasné, či Swiftová dorazí, prekvapením bola aj účasť ikony R&B Beyoncé.

Swiftová po príchode ďakovala fanúšikom, ktorých označila za „hlavnú postavu“ snímky. „Nikdy v živote som sa tak nebavila, ako pri turné Eras,“ uviedla. Spomínaná koncertná šnúra začala vlani v marci v Spojených štátoch a po koncertoch v Európe a Ázii sa má skončiť budúci november v Kanade.

Zábery v novom filme pochádzajú z trojice vystúpení, ktorá prebehla v auguste na štadióne v Los Angeles. Výsledná snímka má 165 minút, čo je o niečo menej ako aktuálne koncerty Swiftovej, ktoré ponúkajú prehliadku skladieb z jednotlivých „ér“ jej už takmer 20 rokov trvajúcej hudobnej kariéry.

„Hrali sme tento koncert v daždi aj za slniečka, v chorobe aj v zdraví, nech sa v našich životoch dialo čokoľvek. A robili sme to s úsmevom na tvári vďaka tomu, čo nás vítalo na druhej strane,“ uviedla 33-ročná speváčka.

Film o turné sa mal pôvodne začať po celom svete premietať v piatok, Swiftová ale tesne pred slávnostnou premiérou ohlásila, že v USA a Kanade sa v dôsledku „bezprecedentného dopytu“ dostane do kín už dnes. Celkom sa bude The Eras Tour cez víkend premietať asi v stovke krajín.

Distribučná spoločnosť AMC odhaduje, že na vstupnom sa za nadchádzajúci víkend vyberie asi 100 miliónov dolárov v Severnej Amerike a ďalších 50 miliónov vo svete, podľa THR sa objavili aj vyššie odhady. Už pred premiérou sa predali lístky za viac ako 100 miliónov dolárov, píše BBC.

roling stones Čítajte viac Kino Lumière uvedie film The Rolling Stones: Sweet Summer Sun – Hyde Park Live

Najzárobkovejším koncertným filmom bol doteraz v rebríčkoch severoamerických kín film Justin Bieber: Never Say Never z roku 2011 s tržbami 73 miliónov dolárov. Dokumentárny film This Is It o príprave turné Michaela Jacksona, ktorý vyšiel krátko po jeho smrti v roku 2009, dosiahol celosvetové tržby vo výške necelých 182 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taylor Swift