Podľa Viktora Sheena žijeme na planéte opíc. Český raper má nový album

Viktor Sheen oznámil vydanie albumu na koncerte v O2 Aréne, kde s Calinom krstil spoločnú nahrávku Roadtrip. Planeta opic nadväzuje na trilógiu Černobílej svět – Barvy – Příběhy a sny, po ktorej si Viktor ešte stihol odskočit ku zmieňovanému projektu s Calinom. Trilógia žne úspech, všetky tri albumy sa mesiace pohybujú medzi najpredávanejšími albumami na českom aj slovenskom trhu.

27.10.2023 11:00
Viktor Sheen Foto:
Viktor Sheen na koncerte v O2 Aréne v Prahe.
debata

V krátkom rozhovore pre Apple Music povedal, že Planeta opic je prvým sólovým projektom, pri ktorého vzniku nepodliehal stresu a nahrávanie si užíval.

„Najväčšou výzvou bolo robiť tracky do vopred vymysleného konceptu,“ prezradil raper. „Vôbec prvýkrát som mal hotovú predstavu o albume a až do nej písal skladby. Prichádzalo to ku mne ale úplne samo. Napríklad celý refrén skladby Dopamin je freestyle. Nič podobné som predtým neurobil,“ dodáva.

Nečakaných okamihov je na albume viac. Veľmi netypickou skladbou je úvodný Ape Song v breakbeatovom prevedení alebo surová skladba Sám proti sebe. „Žijeme na planéte opíc a ja som to jednoducho chcel hudobne zachytiť,“ zveril sa hudobník.

Na album si pozval hostí a nechýbajú medzi nimi tradiční spolupracovníci Calin a Yzomandias, intro k drum'n'bassovému výletu OCD naspievala speváčka Annet X a je tu aj PTK. Žiadny z nich však na seba nestrháva prehnanú pozornosť, v centre všetkého zostáva Viktor Sheen. A keď v záverečnej Domov môj deklamuje „Planeta opíc nebol môj sen, ale aj tak tu som, navždy tu som“, ide o jeden z najsilnejších momentov jeho tvorby.

Nashawn Breedlove Čítajte viac Zomrel raper z Eminemovho filmu 8. míľa. Mal 46 rokov

Každá skladba z albumu Planeta opic sa dostala hneď po vyjdení albumu do TOP 20 singlovej hitparády IFPI v Čechách aj na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rap