Skupina Le Payaco: Vidíme sa na Južnom póle

Známa slovenská skupina Le Payaco, ktorá je na hudobnej scéne od roku 1996, vydala v októbri nový, v poradí siedmy štúdiový album Vidíme sa. Pod týmto názvom predstavuje novinku aj na turné, ktoré začala v Trnave. V priebehu uplynulého víkendu odohrala tri koncerty na východe Slovenska, v Humennom, Prešove a Košiciach.

06.11.2023 14:00
Le Payaco Foto:
Kapela Le Payaco.
debata

Vystúpenie v prešovskom klube Stromoradie začala kapela známym hitom Dobrý večer priatelia, ďalšími pesničkami z playlistu boli Horská chata, Mir 99, Čiernobiely svet, Ochorel som smútkom belasým, Sadni si mi na kolená, Šarm a štýl, Chcel som letieť balónom, Pomaly domov, Vlk, Pohybliví v nehybnom. Z nového albumu uviedli piesne Vtáci, Leto, Myslíme na to isté a Vidíme sa zajtra ráno. Za príjemný večer pri slovenskej hudbe odmenili fanúšikovia kapelu záverečným aplauzom.

Le Payaco Čítajte viac Le Payaco: Počas pandémie sme mali pocit, akoby sme prišli o končatiny

Nový album ponúka skupina na priehľadnej vinylovej LP platni s nápadným obalom a atraktívnymi fotografiami od cestovateľa Martina Navrátila, ktoré nasnímal pri jeho ceste na Južný pól.

Skupina Le Payaco v novom klipe k piesni Vidíme sa zajtra ráno
Le Payaco Čítajte viac Skupina Le Payaco: S novým videoklipom im pomohla umelá inteligencia, texty si však od nej písať nenechajú

„Album vznikal okamžite, ako sme mohli začať koncertovať, bola pandémia a my sme boli obmedzení, nechceli sme ísť s albumom Pohybliví v nehybnom von. Minulý rok sme na novom začali pracovať v štúdiu Birdland, čo je čisto analógové štúdio v Považskej Teplej. Má všetky veci, ktoré patria k analógovému snímaniu, toto je jediné štúdio, ktoré tým disponuje. Nám sa splnil sen, že sme prišli do štúdia, ktoré má analógový pult, nahrávali sme do 16-stopového pásu, odrazilo sa to aj vo zvuku, na platni je to veľmi dobre počuť. Zároveň sa splnil sen aj môjmu kamarátovi Martinovi Navrátilovi, ktorý v tom období, ako sme my nahrávali album, on ako prvý Slovák prešiel peši so sánkami na Južný pól. Preto je aj na obale platne, pred jeho odchodom som ho poprosil, nech nám odfotí čokoľvek. Táto fotka vznikla náhodou, svietilo slnko, otočil mobil a odfotil sám seba, ale otočil mobil a odfotil aj to, čo videl pred sebou. To je vlastne obal platne, vo vnútri sú ešte dve fotografie, na jednej stan, v ktorom býval, na druhej lietadlo, ktoré ho viezlo. Tento album považujem za celkom dôležitý v našej diskografii,“ povedal pre TASR líder kapely Tomáš Sloboda.

Le Payaco Čítajte viac Le Payaco je vinylová kapela
debata chyba
Viac na túto tému: #Le Payaco