Najočakávanejší koncert roka 2024: Elán vystúpi aj na počesť Vaša Patejdla

Ešte tento rok v máji sme písali, že v kapele Elán pribudnú onedlho ďalší zrelí muži - po Jánovi Balážovi budú sedemdesiatnikmi aj Jožo Ráž a Vašo Patejdl. Pri tejto príležitosti sa chystali dva veľkolepé koncerty.

03.01.2024 09:00
Elan, Raz, Balaz, Patejdl Foto:
Vašo Patejdl, Ján Baláž a Jožo Ráž v roku 2015.
debata (4)

Jedna z najpopulárnejších československých hudobných skupín vypredala dve najväčšie haly v bývalom Československu za rekordne krátky čas. Kapela okolo frontmana Joža Ráža sa však z úspechu príliš neradovala, pretože ju zasiahla smutná správa o odchode spoluhráča, kamaráta a zakladateľa kapely Vaša Patejdla.

Elan70 Čítajte viac Veľkolepý návrat Elánu: 70. narodeniny Joža Ráža a Vaša Patejdla oslávia v Prahe a v Bratislave

Výnimočný skladateľ a muzikant, ktorý napísal množstvo hitov nielen pre Elán, ale aj pre Beátu Dubasovú, Mariku Gombitovú a mnoho ďalších spevákov, zomrel 19. augusta po krátkej a ťažkej chorobe. Sedemdesiatky, ktorú by oslávil 10. októbra 2024, sa tak už nedožil.

Pavol Jursa Čítajte viac Ako na prvé stretnutie s Elánom spomínajú textári Ľuboš Zeman, Pavol Jursa a Boris Filan a ako Ján Ďurovčík

Na počesť Vaša Patejdla sa však koncerty na jeseň nielen uskutočnia, ale kapela sa do oboch hál (O2 arény v Prahe aj Tipos Arény v Bratislave) vráti ešte raz s programom nazvaným Pre Vaša. Na pridaných koncertoch fanúšikovia uvidia Elán v jeho čistej rockovej podobe. Kapela sa na pódiu vráti do obdobia osemdesiatych rokov. Vtedy hrala už bez dychových nástrojov a venovala sa skôr rockovejšej muzike. Zaznejú aj skladby z albumov, keď Vašo nebol členom Elánu a venoval sa svojej sólovej dráhe.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Vašo Patejdl #Elán