Malalata a Katka Ščevlíková chcú Stále viac

DJ duo Malalata už 16 rokov na svojich párty roztancováva davy. Tento rok pPrichádzajú s letnou piesňou Stále viac. Spolupracovali na nej so speváčkou Katkou Ščevlíkovou a s producentom Lukie FWD z Medial Banana.

15.07.2023 17:00
MALALATA spotify 2 Foto:
DJ duo Malalata so speváčkou Katkou Ščevlíkovou nahrali letnú pieseň Stále viac.
debata
MALALATA a Katka Ščevlíková v novej piesni Stále viac

Cieľom bolo pripraviť skladbu, ktorá by bola inakšia, ako tie minulé. „Mala byť pokojnejšia, no zároveň chytľavá. Tiež sme chceli, aby niesla silné posolstvo,“ vysvetľuje Jakub Kmošena z Malalata. To však nebola jediná novinka. „Uvedomili sme si, že doteraz sme ešte nespolupracovali na piesni so žiadnou ženou, preto sme hľadali práve ženský vokál. S Katkou sme si sadli hneď,“ dopĺňa Roman Lalík.

HEX royal oak Robert Viglasky Čítajte viac ROZHOVOR: Odpoveďou na všetko je láska. Aspoň podľa skupiny Hex

Nebojácna žena, originálny videoklip

Téma piesne je o nebojácnej žene, ktorá vychádza zo stereotypu. Text piesne napísala speváčka Katka Ščevlíková. „Text je výpoveďou ženy, ktorá je unavená zo vzťahu a stereotypného prežívania života. Uvedomuje si, že takto už ďalej nechce – a hlavne nemusí – žiť. Namiesto roly poslušnej ženy a matky sa rozhodne žiť naplno a ďalej spoznávať samú seba. Stále viac,“ vysvetľuje Katka Ščevlíková. Pieseň zrkadlí túžbu po slobode a láske. Tvorcovia sa nadchli pre túto tému, pretože vnímajú, že je veľmi dôležitá, univerzálna pre všetkých ľudí bez rozdielu a mimoriadne nadčasová.

Videoklip hovorí o túžbe ženy po slobode a živote bez stereotypu

Tvorcovia vedeli už na začiatku, že neštandardnú pieseň by mal doplniť aj netypický videoklip. Do rúk ho zverili režisérke Elégii Štrbovej, ktorej sa podarilo k skladbe doplniť aj silnú vizuálnu rovinu. Na samotnej piesni spolupracovali aj s producentom Lukie FWD z Medial Banana. „Videoklip hovorí o túžbe ženy po slobode a živote bez stereotypu. Herečka Lýdia Ondrušová sa ocitá vo viacerých polohách – je šťastná, znudená, nahnevaná, bláznivá, dievčenská, aj vážna. Klip je letný, veselý a nesie v sebe balkánsku atmosféru v minimalistickom a súčasnom prevedení,“ dopĺňajú Jakub a Roman.

Malalata túži aj naďalej fanúčikov prekvapovať. „Po poslednej piesni Ešte sa nejde spať sme chceli vytvoriť pieseň s hlbším textom. Sme radi, že sa nám to podarilo v novinke Stále viac.“ Pieseň predstavia tento rok na množstve akcií rôzneho druhu, ako aj na letných festivaloch, ako sú Grape, Atmosféra, Colours of Ostrava a Víno pod hviezdami.

pohoda Čítajte viac Pohoda privítala rapera Central Cee aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Festival sa skončil

Kto je MALALATA

DJ duo Malalata Foto: Welinna
DJ duo Malalata DJ duo Malalata

Hudobný projekt MALALATA pôsobí na scéne už 16 rokov a spája balkan beats, gypsy music, reggae a world music. Dvojica slovenských DJs prepája tieto rytmy do osobitých setov, ktoré dopĺňa o nespútanú a nákazlivo energickú performance.

Pod taktovkou MALALATA pulzovali nielen kluby po celej Európe, ale aj v Japonsku či Mexiku. Duo svojou show roztancovalo festivaly Colours of Ostrava, Pohoda, Grape, Uprising a vystúpilo na jednom pódiu s esami ako Parov Stelar, Goran Bregović, Shantel, Mahala Rai Banda či Fanfare Ciocarlia. Od roku 2011 zabáva českú a slovenskú scénu žánrovou party Balkan Bashavel.

Knechtova Čítajte viac Po daždi vždy vyjde slnko, hovorí Katka Knechtová. Spomína na Žbirku aj Jakubiska

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Malalata #hudobná novinka