Seriálový herec Marcel Ochránek dal svojim knihám druhý život

Známy televízny a filmový herec Marcel Ochránek sa rozhodol upratať svoju knižnicu. Obrátil sa na knižný secondhand Knihobot a vrátil späť do obehu takmer sto kníh. Čoskoro sa objaví v novom seriáli Šťastná rybka.

04.06.2022 13:30
Knihobot Marcel Ochránek Foto: ,
Here Marcel Ochránek odovzdal knihy zo svojej knižnice do knižného taxi, aby si našli nových čitateľov. Na snímke s riaditeľom knižného secondhandu Knihobot pre Slovensko Matúšom Karaffom.
debata (1)
Video
Známy televízny a filmový herec bude účinkovať aj v novom seriáli Šťastná rybka.

„Mám doma knižnicu, ktorá už neabsorbovala ďalšie novinky, no stále vychádzajú ďalšie a ďalšie a tie staršie dostali miesto v pivnici. Bolo mi ich ľúto a myšlienka knižného secondhandu sa mi páči, pre mnohých môže byť príjemné, keď medzi nimi nájdu niečo, čo hľadajú a objednajú si ju. Sám som to zažil, keď som u kamaráta zbadal moju obľúbenú knižku Svet okolo nás, s ktorou som vyrastal, no niekde som ju stratil. Bol som šťastný, keď som si v nej mohol aspoň zalistovať, pripomenula mi moje detstvo. To ma inšpirovalo knihy vrátiť späť do obehu, aby som podobný pocit doprial aj iným, znova chytiť do rúk knižku, ktorá vám niekedy robila radosť,“ hovorí Marcel Ochránek.

Do knižného secondhandu odovzdal takmer sto kníh, ktoré väčšinou patrili sestre a bratovi a majú asi 40 – 50 rokov. Niektoré prečítal, najmä tie z povinnej literatúry. Momentálne má rozčítanú Noc v Černobyle, ktorá popisuje udalosti zobrazené aj v populárnom seriáli do najmenších podrobností. Na televíznej obrazovke sa Marcel Ochránek čoskoro objaví v novom seriáli Šťastná rybka v televízii JOJ. „Je to o chlapovi, ktorý vyhrá desať miliónov, no musí to tajiť pred manželkou, ktorá je vo vysokom štádiu tehotenstva a taká správa by ju mohla rozrušiť. Je to príjemná desaťdielna komédia, ktorá divákom spríjemní leto,“ hovorí Marcel Ochránek.

40 podval Dominik Gazdos   zakladatel   a CEO Knihobot 2 zdroj Knihobot Čítajte aj Knihobot a Knihovrátok upracú vašu knižnicu

Knihy od známeho herca prevzal Matúš Karaffa, riaditeľ Knihobotu Slovensko a naložil do knižného taxíka, ktorý jazdí vždy od piatka do nedele, aby ich vzal na cestu k novým čitateľom. „Späť do obehu môžu ľudia vrátiť akékoľvek knižky v dobrom stave, nekladieme dôraz na jednotlivé tituly, máme aj mainstreamové knižky ak také, ktoré sa už nikde inde nedajú zohnať,“ vysvetľuje šéf knižného secondhandu. Knihotaxi sa dá on-line zarezervovať na presnú hodinu, bývalí majitelia kníh dostanú 60 percent z ceny, za ktorú sa kniha predá.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #Marcel Ochránek #televíza