Knižné tipy Pravdy

Ako trauma pretvára telo i mozog, príbeh ženy, ktorá sa vyšplhala sa po korporačnom rebríku a skončila v nemocnici, konflikt medzi pubertálnou dcérou a jej matkou, kniha o americkej ceste do vesmíru aj potulky Čínou. Päť nových knižných tipov pre vás.

23.07.2022 09:00
debata

Bessel Van Der Kolk: Telo si pamätá

Bessel Van Der Kolk: Telo si pamätá Foto: Tatran
kniha telo si pamata Bessel Van Der Kolk: Telo si pamätá

Čo človeku spôsobí trauma a ako sa s ňou vyrovnať? Najnovšie vedecké poznatky ukazujú, ako trauma pretvára telo i mozog. Kniha skúma inovatívne postupy liečby od neurofeedbacku a meditácie až po šport, drámu a jogu, ktoré ponúkajú nové možnosti na znovuzískanie zdravého života.

Zuzana Šimeková: Krásni ľudia

Zuzana Šimeková: Krásni ľudia Foto: Lindeni
kniha krasni ludia Zuzana Šimeková: Krásni ľudia

Vanda mala dokonalý život. Vyšplhala sa po korporačnom rebríku pracovitosťou a cieľavedomosťou. Úzkostné stavy a závislosť od alkoholu ju však dostanú do nemocnice. Tam spozná Adama a spolu sa snažia prejsť sedeniami so psychológmi a s lekármi, terapiami a inými povinnosťami.

Jefferson Čítajte aj Jefferson: Detská detektívka o nespravodlivom obvinení

Elizabeth Strout: Amy a Isabelle

Elizabeth Strout: Amy a Isabelle Foto: Inaque
kniha amy a isabelle Elizabeth Strout: Amy a Isabelle

Odcudzenie pubertálnej dcéry a neprístupnej matky. Matkino besnenie, keď odhalí dcérino sexuálne tajomstvo. Isabelle a Amy vysielajú výbušnú zmes lásky a nenávisti. Navyše v malom meste sa klebetí o všetkých. Keď sa prebúdza Amina sexualita, Isabelle sa odhodlá preskúmať vlastnú hanebnú minulosť.

Tom Wolfe: Správna posádka

Tom Wolfe: Správna posádka Foto: Absynt
kniha spravna posadka Tom Wolfe: Správna posádka

Začínajú sa najväčšie preteky histórie. Kto vyšle do kozmu prvých ľudí? Budú to Američania? Alebo Sovieti? Fascinujúca kapitola dejín dobývania vesmíru, keď sa zo skratky NASA stal pojem a sny sa menili na realitu. V centre pozornosti stojí sedem hrdinov projektu Mercury z roku 1958.

Pavel Dvořák ml.: Moja čínska dekáda

Pavel Dvořák ml.: Moja čínska dekáda Foto: RAK
niha moja cinska dekada Pavel Dvořák ml.: Moja čínska dekáda

Po štúdiách na čínskej univerzite sa mal vrátiť domov, precestoval Čínu krížom-krážom. Spoznal svoju čínsku manželku, uchytil sa ako tlmočník, sprievodca aj majiteľ cestovnej kancelárie. Vtipné, smutné i prekvapujúce zážitky sinológa, tlmočníka čínštiny a YouTubera zo života v Číne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy