Prichádza Mastný muž. Spoznáte ho?

Keď sa povie "mastný muž", každý si pod tým predstaví niečo iné. Alebo aj niekoho celkom konkrétneho. O tom, aké predstavy o ňom majú jedenásti slovenskí spisovatelia a spisovateľky, konkrétne Balla, Peter Darovec, Eman Erdélyi, Ivana Gibová, Nikol Hochholczerová, Milo Janáč, Ivan Medeši, Jana Micenková, Richard Pupala, Ondrej Štefánik a Marek Vadas, sa môžete dočítať v novej knihe.

27.09.2023 15:00
kniha Mastny muz Foto:
Poviedková kniha Mastný muž má jedenásť autorov a autoriek.
debata

Knihu aj audioknihu Mastný muž na vydanie práve pripravuje KK Bagala a na svojej stránke prezrádza, že všetkých 11 poviedok sa volá rovnako – Mastný muž – odlišujú sa však podtitulom a unikátnym poňatím témy. No má to ešte dva háčiky.

Háčik prvý

Háčik prvý je, že mená autorov a autoriek sú síce známe, ale nie sú priradené k jednotlivým poviedkam. Knižka sa tak stane tak trocha aj krížovkou, ktorú si môže vyplniť čitateľ sám. Tí čítavejší sa budú snažiť odhaliť „páchateľa“ poviedky podľa jeho rukopisu, ktorý už poznajú z predchádzajúcich diel. Iní budú tipovať naslepo. V každom prípade vyhrajú všetci, lebo získajú jedenásť skvelých poviedok od jedenástich nadaných autorov a autoriek.

Háčik druhý

Háčik druhý je v tom, že kniha môže vyjsť nielen na papieri, ale aj ako audiokniha – ak ju čitatelia vopred podporia cez startlab. Do skončenia kampane zostávajú už len tri dni (áno, presne toľko, ako aj do volieb) a kto si zvolí počúvať radšej novú knihu než staré reči, môže ju mať. Okrem tipovania ktorý (text) je ktorý (autor) a ktorá (poviedka) je ktorá (autorka) spoznáte nových hrdinov, jedenásť mastných mužov, ktorí iste stoja za zoznámenie.

Anasoft litera 2023 finálová 5 Čítajte viac Poznáte päť najlepších slovenských kníh? Je tu finálová päťka Anasoft litera

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy