Knižné tipy Pravdy: Kniha ako protijed aj živý, silný a vtipný román o láske

Sprievodca pôvodným svetom Zaklínača, nebezpečná opatrovateľka, kniha ako protijed proti všetkému, čo nás rozdeľuje, román o vlastných väzeniach a živý, silný a vtipný román o láske, ktorá je vážnejšia, než by sme si mysleli. Nové knihy vo výbere Pravdy.

07.10.2023 07:00
debata

Alain T. Puysségur: Zaklínačov kódex

Alain T. Puysségur: Zaklínačov kódex Foto: Lindeni
kniha zaklinacov kodex Alain T. Puysségur: Zaklínačov kódex

Sprievodca pôvodným svetom Zaklínača pre čitateľov románov, hráčov a divákov seriálu. Počas putovania po Kontinente stretáva Geralt z Rivie množstvo postáv a tvorov. V ilustrovaných opisoch k príbehom Andrzeja Sapkowského sú zhrnuté všetky informácie o jednotlivých postavách. Zaklínačov kódex vykresľuje aj tajomné stvorenia, s ktorými sa Geralt počas svojich dobrodružstiev stretáva.

Joy Fieldingová: Opatrovateľka

Joy Fieldingová: Opatrovateľka Foto: Ikar
kniha opatrovatelka Joy Fieldingová: Opatrovateľka

Jodi je živiteľka rodiny a špičková realitná maklérka. Jej manžel Harrison žiarli na manželkine úspechy. Otcovi Vicovi ťahá na osemdesiatku, no stará sa o svoju manželku s Parkinsonovou chorobou. Jodi je vyčerpaná z toho, že musí udržiavať v rovnováhe kariéru, rodinu a potreby rodičov, a tak sa rozhodne nájsť rodičom opatrovateľku. Podmanivá osoba však zrazu nosí šperky jej matky. Ako ďaleko to zájde?

Neil deGrasse Tyson: Hviezdny posol

Neil deGrasse Tyson: Hviezdny posol Foto: Tatran
kniha hviezdny posol Neil deGrasse Tyson: Hviezdny posol

Autor kníh Astrofyzika pre zaneprázdnených a Listy od astrofyzika vrhá nové svetlo na zásadné nedostatky našej doby. Vojnu, politiku, náboženstvo, pravdu, krásu, rod a rasu vidí z priam kozmickej perspektívy. V časoch vášnivých politických a kultúrnych rozbrojov láskavo a výrečne podáva protijed proti všetkému, čo nás rozdeľuje. Prebúdza zmysel pre spolupatričnosť.

kniha stratena velryba Čítajte viac Kniha týždňa: Stratená veľryba je príbeh hlboký ako oceán

Katarína Kucbelová: Modrosleposť

Katarína Kucbelová: Modrosleposť Foto: Slovart
kniha modroslepost Katarína Kucbelová: Modrosleposť

Každý uteká iným spôsobom. Postavy v tejto knihe unikajú k zvieratám a k umeniu, hľadajú rozlet v neustálom ohrození. Modrosleposť je román o vlastných väzeniach a bludnom hľadaní cesty von. O zvieratách v nás, mučených, slobodných aj divokých. O zvieratách, do ktorých vkladáme svoje predstavy o sebe.

Maria Pourchet: Oheň

Maria Pourchet: Oheň Foto: Inaque
kniha oheň Maria Pourchet: Oheň

Univerzitná profesorka Laure má manžela, dve dcéry a dom. V štyridsiatke sa jej zdá, že to nie je súhrn jej túžob, ale výsledok kompromisov. Päťdesiatnika Clémenta nudí svet finančníctva. Keď si spolu začnú, obaja dúfajú, že vášeň prinesie zmenu. S niečím však nepočítali. Živý, silný a vtipný román o láske, ktorá je desivo vážnejšia a nebezpečnejšia, než sa na prvý pohľad zdá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy