Chýbal vám Daniel Hevier? Stretnete ho na podujatí Medzi zrkadlami a za zrkadlami

Pri príležitosti svojich 68. narodenín vystúpi Daniel Hevier po dlhšom čase v multimediálnom programe, v ktorom bude rozprávať príbehy, čítať zo svojej tvorby, listov od známych osobností, ako aj zápisky svojich vizionárskych snov. Zaspieva vlastné piesne a vystaví aj niekoľko svojich obrazov.

18.11.2023 15:00
Daniel Hevier Foto:
Daniel Hevier pozýva na podujatie Medzi zrkadlami a za zrkadlami.
debata

Hevier je jedna z najaktívnejších a najtvorivejších osobností nášho umeleckého života. Spisovateľ, básnik, textár, výtvarník, skladateľ, kreatívec a propagátor celoživotného vzdelávania Daniel Hevier sa opäť predstaví na verejnosti v živom autorskom programe. Názov „Medzi zrkadlami a za zrkadlami“ vychádza z autorovej fascinácie tajomstvom a súvisí aj s miestom samotného predstavenia – Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca. V jednej z najkrajších koncertných sál mesta Bratislavy zahrá, zaspieva, zarecituje a porozpráva o svojom živote a tvorbe 8. decembra, dva dni po svojich 68. narodeninách.

Daniel Hevier napísal texty pre mnohé osobnosti... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Daniel Hevier Daniel Hevier napísal texty pre mnohé osobnosti slovenskej populárnej hudby.

„Písanie kníh alebo textov piesní je také osamelé remeslo. Preto z času na čas pociťujem potrebu vyjsť medzi ľudí, zhromaždiť svojich čitateľov a priaznivcov a ponúknuť im to najlepšie, čo viem. V tomto programe zaznejú okrem hovoreného slova, príbehov a básní, aj piesne v mojom podaní. Tretie médium, ktorému sa už roky venujem, je maľovanie. A preto počas programu vystavím aj niekoľko svojich obrazov. Zrkadlovú sieň som si vybral preto, lebo 8., decembra budem už dva dni 68-ročný. Človek v tomto veku sa už pozerá do zrkadiel, aký obraz seba v nich uvidí. Dúfam, že divákom a poslucháčom poskytnem zaujímavé zrkadlenie,“ vyjadril svoju potrebu Daniel Hevier, ktorý sa teší na stretnutie so svojimi čitateľmi aj poslucháčmi jeho textov.

Daniel Hevier Čítajte viac Daniel Hevier: Všetci potrebujeme príbehy

Verejnosti sa Daniel Hevier prihovára nielen prostredníctvom svojich kníh, ktorých doteraz napísal a vydal cez sto, ako aj skrz texty obľúbených piesní. Mnohé z nich napísal pre Paľa Haberu a kapelu TEAM, medzi nimi sú hity ako Reklama na ticho, Držím ti miesto, či intímnejšie balady Team – Jeden kabát, jedna koža, jedna tvár alebo Boli sme raz milovaní, ktoré patria k jeho najobľúbenejším. Okrem toho textoval aj pre Janu Kirschner, IMT Smile, Roba Opatovského, Andyho Hryca, Janu Hubinskú, Pavla Hammela a mnohých ďalších interpretov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Hevier