Knižné tipy Pravdy: (Ne)zdravé vzťahy, rodinná sága, fantasy plné mágie

Poetický príbeh mladej ženy, nerozluční kamaráti z detstva stoja na opačnej strane zákona, ako sa vyvíjali židovské školy na našom území, fantasy séria plná mágie, napätia a dynamických postáv aj tajný tunel do minulosti. Nové knihy vo výbere Pravdy.

03.03.2024 10:00
debata

Katarína Vargová: Severné more

Katarína Vargová: Severné more Foto: Lindeni
kniha severne more Katarína Vargová: Severné more

Poetický príbeh mladej ženy, snažiacej sa objavovať to, čo v sebe pod vplyvom okolností zadusila. Otvára témy zdravých aj toxických vzťahov a hľadania samého seba. Nad tým všetkým hučí nehostinné, ale aj magické a priťahujúce Severné more.

John Grisham: Chlapci z Biloxi

John Grisham: Chlapci z Biloxi Foto: Ikar
kniha chlapci z biloxi John Grisham: Chlapci z Biloxi

Odvrátená tvár letoviska bola pod kontrolou hŕstky gangstrov, skrývala korupciu, hazardné hry, prostitúciu, drogy, vraždy na objednávku. V rodinnej ságe stoja nerozluční kamaráti z detstva na opačnej strane zákona. Oni a ich rodiny sa stretnú v rozhodujúcom bo­ji.

kniha hotel balkan Čítajte viac Kniha týždňa: Čo nájdete pod posteľou v Hoteli Balkán

Katarína Mešková Hradská: Židovská škola

Katarína Mešková Hradská: Židovská škola Foto: Marenčin PT
kniha zidovska skola Katarína Mešková Hradská: Židovská škola

Vývoj židovského školstva súvisel s procesom zrovnoprávnenia Židov. Autorka opisuje židovské školstvo na našom území, školskú politiku v 1. ČSR, vyraďovanie židovských študentov počas slovenského štátu, židovské ľudové školy v pracovných táboroch.

V. E. Schwabová: Stretnutie tieňov

V. E.  Schwabová: Stretnutie tieňov Foto: Slovart
kniha Stretnutie tienov.indd V. E. Schwabová: Stretnutie tieňov

Druhý diel fantasy série Odtiene mágie o štyroch paralelných Londýnoch s podmanivým svetom mágie, dynamickými postavami a dobre vykresleným napätím. Rovnováha mágie je v ohrození, aby jedno mesto rozkvitlo, iný Londýn musí padnúť.

Karen Inglisová: Tajné jazero

Karen Inglisová: Tajné jazero Foto: BamBoo
kniha Tajne jazero Karen Inglisová: Tajné jazero

Stella a jej brat Tom pátrajú po záhadných zmiznutiach psíka ich staršej susedky. Objavia tunel, ktorý ústí pri tajnom jazere a čoskoro zistia, že sa vrátili v čase, do svojho domu a záhrady spred sto rokov a vidia prekvapivé súvislosti medzi minulosťou a súčasnosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy