Päť knižných noviniek: gotický román aj drsný príbeh rodiny či svet podľa Elona Muska

Romantika pri otvorenom hrobe v historickom románe, mladá žena, ktorá sa chce dozvedieť viac o násilí vo svojej rodine a komunite, príbeh silného priateľstva vo fašistickom Taliansku, vedecký pohľad na projekty jedného z najbohatších mužov planéty aj romantika vo Francúzsku. Päť knižných tipov vo výbere Pravdy.

09.04.2023 08:00
debata

Dana Schwartzová: Anatómia, príbeh lásky

Dana Schwartzová: Anatómia, príbeh lásky Foto: Tatran
kniha anatomia pribeh lasky Dana Schwartzová: Anatómia, príbeh lásky

Gotický historický román, pri ktorom vás neodradí predstava romantiky pri otvorenom hrobe. Hazel sa v roku 1817 túži stať chirurgičkou, a tajne skúma anatómiu na telách z neoznačených hrobov. V Edinburghu však začnú miznúť živí ľudia, a tak sa spolu s Jackom pustí do riešenia záhady.

Karin Smirnoff: Môj brat

Karin Smirnoff: Môj brat Foto: Lindeni
kniha môj brat Karin Smirnoff: Môj brat

Drsný príbeh rodiny zo švédskeho vidieka, ktorý nie je ľahké stráviť. Prináša ťažké témy násilia v rodine, alkoholizmu, incestu, otcovraždy, nevyliečiteľnej choroby, ale aj hľadania ľudského tepla, porozumenia a pokoja v duši. Prvá časť trilógie o mladej žene, ktorá sa chce dozvedieť viac o násilí vo svojej rodine a komunite.

kniha skovrankovo tajomstvo Čítajte viac Kniha týždňa: Škovránkovo tajomstvo

Pauline Maiová: Šťastie má farbu levandule

Pauline Maiová: Šťastie má farbu levandule Foto: Grada
kniha stastie ma farbu levandule Pauline Maiová: Šťastie má farbu levandule

Keď sa Penelope dozvie o nehode svojej babičky, opustí Berlín a odcestuje za ňou do Provensálska. V práci dostala výpoveď a od priateľa „kopačky“. Uprostred nádherných levanduľových polí a francúzskych dezertov sa zamýšľa nad tým, ako rýchlo zabudla na to, čo všetko ju robí šťastnou. Hviezdy sú priaznivé.

Beatrice Salvioni: Špina

Beatrice Salvioni: Špina Foto: Literárne bašta
kniha spina Beatrice Salvioni: Špina

Príbeh silného priateľstva vo fašistickom Taliansku. Francesca každý deň z mosta pozoruje dievča, ktoré sa hrá pri rieke. Volajú ju Špina, je vraj prekliata a prináša nešťastie. Francesca sa zoči-voči pokrytectvu a zneužívaniu od novej priateľky učí, aké je dôležité nemlčať a neposlúchať.

Agatha Christie Čítajte viac Agatha Christie je ďalšia na odstrel. Jej knihy prepíšu

Olivier Lascar: Svet podľa Elona Muska

Olivier Lascar: Svet podľa Elona Muska Foto: Premedia
kniha Svet podľa Elona Muska Olivier Lascar: Svet podľa Elona Muska

Musk sníva a sľubuje ľudstvu, že osídli Mars, so SpaceX spôsobil revolúciu vo vesmírnom priemysle, ambíciou jeho Tesly sú automobily bez vodičov,.jeho neurovedci v Neuralinku chcú prepájať počítače s našimi mozgami. Čo je naozaj technicky zrealizovateľné? Kniha prináša vedecký pohľad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy