Spisovateľa Milana Kunderu spopolnili v Paríži

Česko-francúzsky spisovateľ Milan Kundera, ktorý zomrel minulý týždeň vo veku 94 rokov, bol v stredu v Paríži spopolnený. Pre Český rozhlas to potvrdila spisovateľova manželka Věra Kunderová.

19.07.2023 21:48
debata

Na obrade bola prítomná len vdova a Antoine Gallimard, riaditeľ vydavateľstva Gallimard, ktoré s Kunderom po jeho emigrácii do Francúzska spolupracovalo.

Elena FlaÅ¡ková, Flaskova, Čítajte viac Ako na Milana Kunderu spomína prekladateľka jeho kníh do slovenčiny: Strážil si svoje dielo

Toto vydavateľstvo uviedlo, že počas poslednej rozlúčky zaznela nahrávka Janáčkovej sonáty v podaní Kunderovho otca Ludvíka Kunderu, píše iRozhlas.cz.

Český spisovateľ Milan Kundera na archívnej...
Milan Kundera
+8Milan Kundera

Autor románov Žart, Nesmrteľnosť či Neznesiteľná ľahkosť bytia zomrel 11. júla v Paríži. Bol najprekladanejším autorom českého pôvodu. Tento rodák z Brna žil od roku 1975 s manželkou vo francúzskom exile a od roku 1981 mal francúzske občianstvo.

Jean-Claude Carrière a Miloslav Šmídmajer Čítajte viac Režisér Miloslav Šmídmajer: Kvôli môjmu dokumentu Kundera pripálil omáčku

Ludvík Kundera bol muzikológ a prvý rektor Janáčkovej akadémie múzických umení (JAMU) v Brne. Zomrel v roku 1971. Leoš Janáček bol český hudobný skladateľ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Kundera