Kráľova metresa. Zamlčaný osud Marianny Pálffy odhalia na hrade Červený Kameň

Hlavné scénické podujatie sezóny predstaví príbeh Marianny Pálffy, prvej metresy v dejinách rodu HAbsburgovcov. Ako sa dostala z Červeného Kameňa až na viedenský dvor, priamo do spálne cisára a uhorského kráľa Jozefa I.?

02.07.2023 10:00
Červený Kameň divadlo kráľova  metresa Foto:
Hrdinkou nového scénického predstavenia na hrade Červený Kameň bude Marianna Pálffy, kráľova metresa.
debata
Kráľova metresa. Zamlčaný osud Marianny Pálffy
Video
Kráľova metresa. Zamlčaný osud Marianny Pálffy na hrade Červený Kameň / Zdroj: SNM - Múzeum Červený Kameň

SNM-Múzeum Červený Kameň pozýva v sobotu 8. júla na premiéru divadelného predstavenia z vlastnej dielne s názvom Kráľova metresa. Zamlčaný osud Marianny Pálffy. Hlavné scénické podujatie sezóny predstaví príbeh Marianny Pálffy, prvej metresy v dejinách Habsburského rodu. Ako sa dostala z Červeného Kameňa až na viedenský dvor, priamo do spálne cisára a uhorského kráľa Jozefa I.? A s čím všetkým musela bojovať po tom, ako cisár predčasne zomrel?

Širšie kontexty inscenácie osobne objasní historička Anna Fundárková, ktorá utajený príbeh Marianny Pálffy objavila. Divákom porozpráva o svojich výskumoch, ktoré stáli pri zrode predstavenia Kráľova metresa, ale aj o tom, čo nášmu poznaniu o Marianne Páffy stále uniká a na svoje objavenie ešte len čaká.

hrad Černený Kameň Čítajte viac Hrad Červený Kameň odhalí portréty najúspešnejších Pálffyovcov

Predstavenie sa bude odohrávať v najväčších pivniciach Strednej Európy, ktoré budú môcť diváci zažiť v netradičnom scénografickom prevedení a v atmosfére živej sláčikovej hudby inšpirovanej Johanom Sebastianom Bachom.

Začiatok predstavenia je vždy o 17.00, 18.30 a 20.00 hod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Červený kameň