Magda Vášáryová varuje ľudí: "Prosím, nekupujte to." Niekto sa podľa nej snaží zarobiť na mene Milana Lasicu

Magda Vášáryová zverejnila na sociálnej sieti Facebook status, v ktorom vyzýva ľudí, aby si nekupovali grafiky a fotografie z projektu Básnenie.

22.11.2023 15:46
Magda Vášáryová Foto: ,
Magda Vášáryová na snímke z roku 2019.
debata (65)

„Vážené priateľky a priatelia, prosím, nekupujte to. Niekto sa snaží pod menom Milana Lasicu prísť k peniazom. Rodina o tom nič nevie a nie je to súčasťou Básnenia,“ píše v statuse.

O projekte Básnenie a novej piesni Milana Lasicu sme informovali začiatkom tohto mesiaca. Jeho iniciátorom je Marek Kučera, ktorý s Lasicom v roku 2021 tajne nahral album – nevedela o ňom dokonca ani jeho rodina.

Vyjsť by mal v priebehu budúceho roka v dvoch formátoch – ako kniha s CD a ako vinyl s meniteľným obalom LP. Bude obsahovať 11 skladieb, 11 básní, 11 obrazov a rôzne fotografie. V rámci projektu bola spustená crowdfundingová kampaň.

K novej piesni List do vetra vyšiel aj videoklip, ktorý Kučera nakrútil s jeho dlhoročným priateľom a kolegom Mirom Remom. Vystupuje v ňom množstvo známych osobností ako Magda Vášaryová, Hana Lasicová, Emília Vášaryová, Martin Huba, Zuzana Kronerová, Elena Vacvalová, Oľga Feldeková, Ady Hajdu, Milan Kňažko, Peter Lipa, Stanislav Štepka, Petra Polnišová, Zuzana Fialová, Jiří Lábus, Bolek Polívka či Zdeněk Svěrák.

Magda Vášáryová v komentároch pod príspevkom uvádza, že crowdfundingová kampaň na portáli Donio vznikla bez vedomia Lasicovej rodiny, a že ide o zneužitie jeho mena. Projekt Básnenie Vášáryová pred časom sama propagovala.

V komentároch pod príspevkom sa vyjadrila aj Zuzana Suchová z platformy Donio. „Za projektom je známy producent Marek Kučera, ktorý na projekte pracoval s pánom Lasicom a pokračuje aj po jeho skone. Na projekt, žiaľ, nedostal žiadnu podporu z verejných zdrojov, a preto sa rozhodol osloviť potenciálnych darcov prostredníctvom naše platformy Donio Slovensko, kde je celý projekt veľmi jasne rozpísaný.“

Požiadali sme o vyjadrenie Mareka Kučeru. Magda Vášáryová uviedla, že sa nebude vyjadrovať, a že vec je v súčasnosti v rukách právnikov.

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Lasica #Magda Vášáryová #Básnenie