Sarah Arató ako bufetárka aj mníška

V novej inscenácii Divadla Astorka Korzo '90 Ady Hajdu ako Tulák s batohom na chrbte kráča po Slovensku a cestou stretáva rôznych ľudí. Sarah Arató v hre Príhody tuláka po Slovensku hrá až päť rôznych postáv.

22.03.2024 07:00
debata
Sarah Arató ako bufetárka aj mníška
Video
V novej hre Divadla Astorka Korzo '90 hrá až päť rôznych postáv. / Zdroj: TV Pravda

„Moja prvá postava v tejto hre je bufetárka, ktorá v 70., 80. rokoch robila v hoteli Kyjev a znázorňuje nespokojnosť, akú spoločne cíti väčšina Slovákov. Nikomu už neverí a touto témou dnešných dní celé predstavenie otvárame. Hrám aj mníšku, ktorá hľadá svoju dušu a pravdu, lebo ťažko sa aj vo viere hľadá pravda a duša, keď svet horí. Potom hrám Paniu plnú obáv, ktorá sa s partnerom rozhodla, že sa budú izolovať od okolitého sveta. Paniu Podivnú, ktorá aj s partnerom svoj život zasvätila prírode, lebo tak si vedia očistiť dušu. A ešte hrám Rumovú vílu, Češku, ktorá miluje krásne Slovensko, hoci my tú krásu nevidíme a treba nám ju ukázať,“ predstavuje všetky svoje úlohy v jednej hre Sarah Arató.

Astorka Tulák Ady Hajdu Peter Šimun Zuzana Konečná Čítajte viac Tulák po Slovensku hľadá nádej. Čo našiel v Divadle Astorka?
Ady Hajdu musel rozdávať antidepresíva, keď sa túlal po Slovensku
Video
V novej hre Divadla Astorka Korzo '90 hrá hlavnú postavu. / Zdroj: Tv Pravda
Divadlo Astorka Korzo '90 v novom... Foto: Ján Malíř
Astorka Tulák Divadlo Astorka Korzo '90 v novom predstavení Príhody tuláka po Slovensku vezme divákov na odvážnu cestu po Slovensku.
Juraj Nvota Čítajte viac Túto hru sme museli urobiť, hovorí režisér Juraj Nvota

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Astorka Korzo '90