Dobyli Hollywood a predsa sa hanbia. Na ktoré filmy by hviezdy najradšej zabudli?

Vraví sa, že aj majster tesár sa niekedy utne. Výnimkou nie sú ani slávni hollywoodski herci. Mnohí účinkovali vo filmoch, na ktoré by najradšej zabudli. Niektorým sa to stalo na začiatku kariéry, keď si ešte nemohli vyberať, iní sa dali zlákať výškou honoráru, zle vyhodnotili scenár alebo doplatili na to, že až priveľmi dôverovali režisérovi. Kto z nich sa hanbí za to, kde hral?

22.10.2022 09:00
Stoj  lebo mamicka vystreli Sylvester Stallone Foto:
Sylvestra Stalloneho, ktorého preslávili postavy Rockyho a Ramba, privádza do rozpakov komédia Stoj, lebo mamička vystrelí! (1992). „Je to asi jeden z najhorších filmov v celej slnečnej sústave," povedal.
debata

Začať možno legendárnym Paulom Newmanom. Hoci bol výnimočným hercom, ktorý starostlivo zvažoval, či ponúkanú úlohu prijme alebo odmietne, ako nováčik si taký luxus nemohol dovoliť. Týka sa to najmä jeho debutu vo filme Strieborný kalich (1954).

The Silver Chalice (Strieborný kalich), 1954, trailer

Slávny americký herec sa zaň tak hanbil, že keď ho v roku 1966 mali dávať v televízii, obetoval 1 200 dolárov za celostranovú inzerciu v novinách, kde ľudí vyzval, aby ho nepozerali, a všetkým, čo ho už videli, sa ospravedlnil.

Podľa neho to bol totiž "najhorší film vyrobený v 50. rokoch“. Svojou "antireklamou“ však dosiahol pravý opak – televízne vysielanie tejto drámy zaznamenalo rekordnú sledovanosť.

Filmové traumy

Brad Pitt by zo svojej filmografie najradšej vymazal akčný triler Tichý nepriateľ (1997), kde stvárnil mladého teroristu IRA. V rozhovore pre americký časopis Newsweek v roku 1997 povedal, že ho považuje za svoj najhorší film.

Označil ho za katastrofu a „najnezodpovednejší kúsok filmovej tvorby, ak ho tak vôbec možno nazvať, aký kedy videl“. Jeho kritický postoj je zvláštny, pretože snímku, kde si zahral po boku Harrisona Forda, nakrútil známy režisér Alan J. Pakula a ohlasy na ňu neboli až také hrozné.

The Devil's Own (Tichý nepriateľ, 1997), trailer

Herečka Michelle Pfeiffer nerada spomína na muzikálovú komédiu Pomáda 2 (1982), ktorá bola pokračovaním úspešného titulu z roku 1978, no ako to už pri podobných projektoch býva, divákov nezaujala.

"Nenávidela som ten film a nemohla som uveriť, aký bol zlý,“ priznala po rokoch. To, že rolu prijala, ospravedlnila svojou mladíckou naivitou.

Herec Will Smith a jeho manželka Jada Pinkett Smith na 94. ročníku Oscarov. Čítajte aj Osobnosti, ktoré sa nepoučili zo svojich chýb. Máte na niektorú z nich ťažké srdce?

Pre hollywoodsku hviezdu Jessicu Alba zostáva nočnou morou dobrodružný sci-fi film Fantastická štvorka (2005). Stelesnila v ňom ženu, ktorá po vesmírnej búrke získa schopnosť stať sa neviditeľnou.

Zážitky z nakrúcania tejto snímky vraj spôsobili, že uvažovala o predčasnom ukončení hereckej kariéry. „Nenávidela som to. Naozaj,“ zverila sa. S tým koncom si to však, našťastie, rozmyslela.

Fantastic 4 (Fantastická štvorka, 2005), trailer

Najhorší v slnečnej sústave

Pred účasťou na prepadáku neuchránia ani skúsenosti. Ako sa to stalo ostrieľanému hollywoodskemu matadorovi Alecovi Baldwinovi v muzikálovej komédii Rock of Ages (2012). „Bola to úplná katastrofa… Ach, Bože, čo som to spravil?“ komentoval svoj omyl.

Rock of Ages, trailer

Pre oscarovú herečku Charlize Theron je strašiakom akčný triler Falošná hra (2000). "Bol to zlý, zlý, zlý film,“ zhodnotila v roku 2007 pre časopis Esquire. Ako však vysvetlila, úlohu vzala, lebo chcela pracovať s režisérom Johnom Frankenheimerom.

Charlize Theron s nevôľou spomína na film... Foto: 20th Century Fox
Falosna hra - Charlize Theron Charlize Theron s nevôľou spomína na film Falošná hra.
Zlatá malina Čítajte aj Zlaté maliny oceňujú to najhoršie z filmu. Už 40 rokov

Jej kolegyňa Sandra Bullock zasa ľutuje, že sa objavila v akčnom trileri Nebezpečná rýchlosť 2 – Zásah (1997). Kým v prvom filme z tejto série šoférovala autobus, ktorý nesmie spomaliť, aby nevybuchol – čo ešte pôsobilo celkom uveriteľne, v pokračovaní sa čosi podobné deje na zaoceánskej lodi. Môže sa však taký kolos na vlnách rútiť nebezpečne rýchlo? Rozpor si zjavne uvedomila i slávna herečka.

"Mám jeden film… Stále sa hanbím, že som v ňom hrala. Volá sa Nebezpečná rýchlosť 2… Nedáva to zmysel. Pomalá loď. Pomaly smeruje k ostrovu,“ zasmiala sa pri spomienke na nakrúcanie.

Speed 2: Cruise Control (Nebezpečná rýchlosť 2 - Zásah (1997)

Filmovým prešľapom sa nevyhli ani akčné hviezdy. Pre Arnolda Schwarzeneggera je to Červená Sonja (1985). „Je to najhorší film, aký som kedy nakrútil,“ vyhlásil o ňom pred rokmi. Je vraj taký zlý, že ho v tom čase účinne používal ako trest.

Večer filmových chýb Čítajte aj Večer najväčších filmových chýb na Zvolenskom zámku

„Keď sa moje deti nevedia vpratať do kože, pošleme ich do izieb a prinútime desaťkrát pozerať Červenú Sonju. Nikdy som s nimi nemal veľa problémov,“ nezaprel zmysel pre humor bývalý kulturista.

Sylvestra Stalloneho, ktorého preslávili postavy Rockyho a Ramba, privádza do rozpakov komédia Stoj, lebo mamička vystrelí! (1992). „Je to asi jeden z najhorších filmov v celej slnečnej sústave vrátane produkcie mimozemšťanov, ktorú sme nikdy nevideli,“ uznal sebakriticky.

Stop! Or My Mom Will Shoot (Stoj, lebo mamička vystrelí!)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #film #filmy #herci #prepadák