Majster kreslených postavičiek Viktor Kubal sa objaví na poštovej známke k jeho storočnici

Slovenská pošta vydá v pondelok (20. 3.) známku k 100. výročiu narodenia výtvarníka Viktora Kubala. Motívom je umelcov portrét doplnený o filmové postavičky Puf a Muf. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

17.03.2023 15:30
Viktor Kubal ZNAMKA Karol felix Foto:
Viktor Kubal a jeho známe postavičky Puf a Muf na poštovej známke, vydanej k umelcovej storočnici. Autorom výtvarného návrhu známky je akademický maliar Karol Felix.
debata (1)

Známka má rozmery 44,1 krát 26,5 milimetra vrátane perforácie, vychádza vo forme tlačového listu s 50 známkami. Obsahuje špecifický symbol T2 50g. „Označenie zodpovedá cene, ktorá sa zhoduje s výškou poštovej sadzby za list 2. triedy do hmotnosti 50 g vo vnútroštátnom styku,“ priblížila hovorkyňa.

Rudolf Urc: Viktor Kubal. Filmár, výtvarník, humorista Čítajte aj Viktor Kubal – humorista a nestor animovaného filmu

Súčasne s poštovou známkou vyjde obálka prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 20. marca a domicilom mesta Svätý Jur. „Predlohou prítlače FDC sú postavičky z kreslených rozprávok od Viktora Kubala. Motívom FDC pečiatky je postavička Janka Hraška,“ povedala Dorčáková.

VIKTOR KUBAL Čítajte aj Keď to vie Kubal, tak sa to musí dať!
Akademický maliar Karol Felix, autor výtvarného... Foto: archív autora
karol felix autor znamky viktora kubala Akademický maliar Karol Felix, autor výtvarného návrhu známky k storočnici Viktora Kubala.

Autorom výtvarného návrhu známky, prítlače na FDC a FDC pečiatky je akademický maliar Karol Felix.

Zbojník Jurko Čítajte aj To najlepšie z Kubala - Zbojník Jurko aj Studňa lásky
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Kubal