Štefan Margita sa rozlúčil s Hanou Zagorovou: Ďakujem za 30 krásnych rokov

Štefan Margita si prežil si strach a beznádej, vyznáva sa láske svojho života.

26.08.2022 16:57
Stefan Margita Hana Zagorová Foto:
Štefan Margita a Hana Zagorová sú manželmi už 30 rokov.
debata

"Hani, lásko moje jediná. Děkuji ti za 30 krásných zamilovaných let! Na dnešní 11. hodinu už však nikdy nezapomenu. Strach, úplná beznaděj, že jsem tě navždy ztratil, a že už nejsi a nebudeš. Návrat do prázdného bytu mě drásá. Koukám na tvé věci a každý krok mi tě tu připomíná. Miluju tě a navždy budu! Tvůj Štefan.

Takto sa s milovanou manželkou rozlúčil na svojom facebooku Štefan Margita. Pripájame aj časť rozhovoru, ktorý manžel Hany Zagorovej poskytol Martinovi Bronišovi pre Pravdu v roku 2020.

S vašou manželkou Hanou Zagorovou ste spolu už takmer 30 rokov a ste jedným z najstabilnejších párov česko-slovenskej hudobnej scény. Ako funguje vzťah i po toľkých rokoch napriek tomu, že ste obaja vyťažení koncertovaním? Máte tajný recept ako v Donizettiho Nápoji lásky?

Keby bol taký tajný recept, tak by sme už nemuseli spievať, pretože ten recept by sa veľmi dobre predával. (Smiech…) Medzi nami existuje obrovská tolerancia, vychádzame si navzájom v ústrety, poradíme si, povieme si aj nepríjemné veci po koncertoch, pretože len z chvály nevyžijete. A to sú, myslím si, veľmi dôležité veci, ktoré u nás, zaplať pánboh, fungujú už tridsať rokov.

Štefan Margita a Hana Zagorová v roku 2020... Foto: Anna Kovačič
Stefan Margita Hana Zagorova Štefan Margita a Hana Zagorová v roku 2020 vydali album Konečně společně.
Stefan Margita Hana Zagorová Čítajte viac Príbeh lásky: Štefan Margita nosil Hanku na rukách

Často v rozhovoroch spomínate, že ste narodený v znamení Leva, a že ste si párkrát nechali vyložiť karty. Veríte na veci medzi nebom a zemou, prípadne na osud, tak ako hrdinovia rovnomennej opery od Janáčka?

Verím, verím v osud veľmi. Stále si myslím, že to čo sa deje, sa už raz udialo. Preto sa stanú veci, ktoré človeku v danej chvíli niečo pripomenú. Bolo naozaj jedno obdobie, keď som chodil ku kartárke a zaujímalo ma, čo povie. Niektoré veci jej skutočne vyšli, a nemohla o tom vedieť. Sú to zaujímavé veci… Helena Růžičková pred rokmi vyveštila Hanke, že stretne muža, ktorý bude spievať a nebude pochádzať z Čiech. A keď mala asi dvadsaťštyri rokov, po koncerte jej nejaký jasnovidec povedal, že v 46. rokoch stretne životnú lásku. A vyšlo to presne na rok…

Hana Zagorová ako si ju pamätáme

Pozrite si fotografie obľúbenej speváčky.

Fotogaléria
Hana Zagorová si po Lucii Bílej udržala druhú...
Taliansky spevák Drupi s českou divou Hanou...
+11Štefan Margita a Hana Zagorová sú manželmi už...
Hana Zagorová (75) Čítajte viac Zomrela Hana Zagorová. Bludička z Ostravy mala 75 rokov

Doma si vraj spolu nespievate a dlhé roky ste s manželkou nemali spoločný koncert a ani ste ho neplánovali. V budúcom roku sa ale chystá v Čechách výnimočný koncert s názvom „Konečne společně“. Kto koho presvedčil na spoločné vystupovanie?

Ja som presvedčil na spoločný projekt ju a svoju úlohu v tom zohral osud. Takúto možnosť nám ponúkol producent Tomáš Ságl. Vedel som, že Hanka nemá rada veľké haly, má radšej priamy kontakt s publikom. Ale potom sa stalo, že vystupovala ako hosť na koncerte v pražskej O2 aréne a prišla domov s tým, že z toho mala veľmi dobrý pocit a nechala sa prehovoriť na spoločný projekt. Koncert bude len jeden v máji 2021 a už sa nezopakuje.

Hana Zagorová Čítajte viac Peter Hanzely: Prvý Slováčisko, čo Zagorovej skladal hudbu
Hana ZAgorová, Štefan Margita - Jesenná láska

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hana Zagorová