Adam Ďurica je online najhranejší

Pieseň Adama Ďuricu Zatancuj si so mnou sa stala najúspešnejšou skladbou minulého roka v online priestore. Spevák, hudobník a skladateľ si oocenenie prevzal na galavečere Slovenského ochranného zväzu autorského (SOZA) a hoci mal v tejto kategórii dve nominácie, predsa ho tento úspech prekvapil.

22.10.2023 07:00
debata
Ktorá pieseň je najhranejšia v online priestore?
Video
Adam Ďurica získal za pieseň Zatancuj si so mnou cenu za nehranejšiu sloenskú skladbu v online priestore. / Zdroj: TV Pravda

Získali ste cenu za najhranejšiu pieseň, ktorú vám udelili vlastne internetoví poslucháčii. Ako sa vám žije v online priestore?

Ja som s hudbou začal skôr, než fungoval online a teraz boli z troch nominácií dve skladby moje! To je pre mňa posun a trocha aj zadosťučinennie. Online počúvanie je ešte stále novinka, prirodzený vývoj, ako ľudia chcú počúvať hudbu a naberá na sile. Cením si to o to viac, že v online silno kraľuje hip hop. Žiadnu z tých úspešných skladieb som však nespravil celkom sám, preto chcem poďakovať mojim spolupracovníkom. Pri ocenenej piesni Zatancuj si so mnou bol so mnou textár Vlado Krausz, ktorý mi napísal už veľa krásnych textov a boli to aj producenti – pri tejto skladbe Maťu Turcer, pri Neľutujem to bol Ďuďo, pri Našich hriechoch Laco Richtárik.

Katka Žbirková cena SOZA Čítajte viac Slovenské Grammy sú rozdané. Ktorí hudobníci sú najúspešnejší?

Vaša najúspešnejšia online skladba bola tak trocha odstrkovaná Popoluška. Aký bol jej osud?

Sila niektorých piesní, ktorá vzniká už pri ich komponovaní dokáže celkom pretlačiť naše ľudské plány. Tak to bolo aj s piesňou Zatancuj si mnou. Zložil som ju rýchlo, vznikla impulzívne na text Vlada Krausza, no keď sme ju s Maťom Turcerom produkovali, zasekli sme sa a tak sme ju dali na chvíľu bokom. Pri dokončovaní albumu sme hľadali, čo nám zostalo a zrazu už to s ňou šlo ľahko. K albumu 30 však vyšla ako posledný vydaný singel, prednosť dostali skladby Jazero, Holubička a Dávno si preč. Pri Zatancuj si so mnou som prvý krát nemal ani žiadny nápad na klip, tak v ňom ani neúčinkujem. Takže môj najúspešnejší klip je ten, v ktorom nie som…Ani neviem, čo si mám o tom myslieť.

Slovenské Grammy sú rozdané

Pozrite si najúspešnejších slovenských hudobníkov

Fotogaléria
Najhranejšou slovenskou skladbou v online...
Cenu SOZA pre najúspešnejšieho autora hudobných...
+5Najúspešnejším, teda najpredávanejším hudobným...

Vždy je to lepšie ako mať najúspešnejšiu pieseň, v ktorej nespievate…

Áno (smiech), ešte by sa to dalo povýšiť, ale asi je všetko tak ako má byť.

ceny SOZA Vlado Krausz Čítajte viac Textárom roka je opäť Vlado Krausz. Jeho slová sprevádzajú najhranejšie hudobné diela Nerez trio Dávame do pozornosti Vyhrajte lístky na koncert skupiny Neřež

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ceny SOZA