Vojta Nedvěd vydáva album Maluju na nebe

Člen slávnej muzikantskej rodiny Vojta Nedvěd oslavuje tridsať rokov na hudobnej scéne, pri tejto príležitosti vydáva nový album Maluju na nebe. Prichádza s ním po ôsmich rokoch od vydania predchádzajúceho albumu Zrnka. Maluju na nebe je tretím albumom v jeho sólovej diskografii.

22.06.2023 14:54
vojta nedved Foto:
Člen slávnej muzikantskej rodiny Vojta Nedvěd slávi 30 rokov na hudobnej scéne novým albumom Maluju na nebe.
debata
Vojta Nedvěd spieva Maluju na nebe

Gitarista a spevák Vojta Nedvěd je už tri dekády aktívny najmä vo folkovej a country hudbe. Zoznam hudobných formácií, v ktorých participoval, je tak naozaj úctyhodný. Od prvých krokov v zoskupeniach Dinosauři, cez rodinnú formáciu Příbuzní, sprievodnú kapelu bratov Nedvědovcov, samotného Jana Nedvěda až k Tie Break, kde sa hudobne stretol s otcom Františkom Nedvědom, ktorý sa stal inšpiráciou na vznik jeho aktuálnej novinky Maluju na nebe.

František Nedvěd Čítajte viac František Nedvěd sa zmieril s bratom a odišiel
Vojta Nedvěd spieva pieseň Zlatá rybka z nového albumu Maluju na nebe.

Dôležitým pri realizácii novej kolekcie pesničiek bolo pre neho zoznámenie s Petrom Hrdličkom, ktorý napísal väčšinu textov na tento album. Frontman a spevák rockovej kapely Škwor prispel 11 textami z celkových trinástich, podarilo sa mu v nich nadviazať na povestnú nedvědovskú poetiku. Po hudobnej stránke je pod albumom takmer výhradne podpísaný Vojta Nedvěd osobne.

Jan Nedvěd Čítajte viac Český pesničkár Jan Nedvěd oslávi 75. narodeniny

Súčasťou albumu sú tiež tri duetá, a to Muzika je jedinečná s Hrdličkom, Hlídej ten ráj s Karolínou Otevřelovou a obzvlášť cenný spoločný song s otcom Františkom Můj osud, ktorý nahral ešte pred otcovým odchodom do muzikantského neba. Na albume sa tiež ako pocta Františkovi Nedvědovi nachádza pesnička Zlatá rybka z jeho repertoáru, pôvodne od amerického country popového speváka Dana Sealsa s českým textom Dušana Vančuru.

Informáciu zverejnilo na webovej stránke vydavateľstvo Supraphon.

František Nedvěd Čítajte viac Odišla česko-slovenská trampská, folková a country legenda František Nedvěd
debata chyba
Viac na túto tému: #František Nedvěd #Vojta Nedvěd