Päť nových kníh vo výbere Pravdy

Úpadok kráľov Sicílie, ďalší príbeh o veľkej láske zo série Romantické úteky, fantasy a mytológia pre mladých, aj obraz čečenskej spoločnosti očami reportéra.

11.09.2022 05:00
debata

Stefania Auci: Floriovci: Úpadok kráľov Sicílie

Stefania Auci: Floriovci: Úpadok kráľov Sicílie Foto: GRADA
kniha floriovci3 Stefania Auci: Floriovci: Úpadok kráľov Sicílie

Keď po otcovej smrti zdedí impérium Floriovcov jeho dvadsaťročný syn Ignazio, zachváti ho strach. Nechce byť otrokom slávneho mena. Aj keď dáva zo seba maximum, potrebuje niečo viac, ako len mať v sebe krv Floriovcov. Po boku má silnú ženu, krásnu a nespútanú Francu, a stojí pri ňom aj jeho životom skúšaná matka Giovanna, tvrdá a zároveň krehká. Záver ságy o kráľoch Sicílie.

Julie Caplinová: Čajovňa v Tokiu

Julie Caplinová: Čajovňa v Tokiu Foto: Cosmopolis
kniha Cajovna v Tokiu Julie Caplinová: Čajovňa v Tokiu

Ďalší príbeh o veľkej láske zo série Romantické úteky sa odohráva v Japonsku a láska sa neočakávane znova rozhorí v jednej malej očarujúcej čajovni. Príbeh z krajiny vychádzajúceho slnka ukáže, že cesty s tým pravým partnerom sa vám môžu pretnúť na tom najnezvyčajnejšom mieste. Stačí, že ste na to vnútorne pripravení.

kniha dom pre jelena Čítajte aj Kniha týždňa: Dom pre jeleňa

Marah Woolf: Nemiluj ma

Marah Woolf: Nemiluj ma Foto: COOBOO
kniha nemiluj ma Marah Woolf: Nemiluj ma

Jess si toto leto túžila od všetkého oddýchnuť, a tak sa s kamarátkou vybrali do kempu. Ich plány naruší tajomný Cayden, drzý a krásny, nevyspytateľný. Pod maskou tínedžera sa skrýva grécky titán Prometeus, ktorý uzatvoril dohodu s Diom. Raz za sto rokov smie zostúpiť na Zem a uchádzať sa o lásku dievčaťa. Nesmrteľnosť však získa, len ak ho vyvolená odmietne.

Benedict Welles: Tvrdá krajina

Benedict Welles: Tvrdá krajina Foto: Lindeni
kniha tvrda krajina Benedict Welles: Tvrdá krajina

Príbeh pätnásťročného Sama z malého amerického mestečka. Píše sa rok 1985. Nesmelý mladík si nájde letnú brigádu v starom kine, aby unikol problémom doma. Napokon prežíva nádherné leto – nájde si priateľov, okúsi prvú lásku a objavuje tajomstvá rodného mesta. Konečne žije naplno, ako o tom sníval, už sa necíti ako outsider. Až kým sa nestane niečo, čo ho prinúti dospieť.

paetka stvorec Čítajte aj Poznáte päť najlepších slovenských kníh roka? My áno!

Wojciech Jagielski: Kamenné veže

Wojciech Jagielski: Kamenné věže Foto: Absynt
kniha kamenne-veze Wojciech Jagielski: Kamenné věže

Ako ďaleko je do Čečenska? Odrazu sú tanky od Grozného na Ukrajine. Pohľad skúseného reportéra na vojnu v Čečensku je preto nesmierne aktuálny. Aj v Čečensku to mala byť blesková operácia. Vidíme rovnakú neústupnosť, bezohľadnosť k civilným obetiam a manipuláciu s faktami. Aj príbeh z moslimskej spoločnosti je príbehom túžby po slobode a cti. (čes.)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy