Päť nových kníh vo výbere Pravdy

Zmes nevinnosti a zvrátenosti v príbehoch o povahe lásky od Françoise Saganovej, nové krimi Petra Šlosera, strhujúci aj zábavný príbeh o manželstve, Veľký Gatsby prerozprávaný z pohľadu troch silných žien či prešporské legendy v podaní súčasných spisovateľov.

13.11.2022 05:00
debata

Françoise Saganová: Dobrý deň, smútok/Akýsi úsmev

Françoise Saganová: Dobrý deň, smútok/Akýsi úsmev Foto: Slovenský spisovateľ
kniha Dobry den smutok Françoise Saganová: Dobrý deň, smútok/Akýsi úsmev

Zmes nevinnosti a zvrátenosti v dvoch príbehoch o povahe lásky od legendárnej autorky.Debutovala bestsellerom o Cécile, ktorá vedie bezstarostný život s ovdoveným otcom a jeho mladými milenkami, kým sa jedného horúceho leta nerozhodne znovu oženiť… V románe Akýsi úsmev si Dominique, mladá znudená intelektuálka, začne vzťah so starším ženatým mužom, ktorý sa vyvíja znepokojujúcim spôsobom.

Peter Šloser: Hlava ako dôkaz

Peter Šloser: Hlava ako dôkaz Foto: IKAR
kniha Hlava ako dokaz Peter Šloser: Hlava ako dôkaz

Autor sa vo kriminálnych príbehoch inšpiruje reálnymi prípadmi a policajnou praxou. Teraz ide o zločin, akých na Slovensku nebolo viac než prstov na jednej ruke. Pokoj v kúpeľnom meste naruší nebezpečný zločinec. Zaujíma sa o ženy a najmä obsah ich kabeliek. Nastane deň, keď sa v ňom pri jednom z prepadov naštartujú chemické procesy a stratí nad sebou kontrolu. Nahé telo obete objavia v kroví a rieka Váh vyplaví novú mŕtvolu. Komu patrí telo a kto je piešťanský fantóm?

Lola Shoneyin: Tajný život štyroch manželiek

Lola Shoneyin: Tajný život štyroch manželiek Foto: Inaque
kniha tajny zivot styroch manzeliek Lola Shoneyin: Tajný život štyroch manželiek

Strhujúci aj zábavný príbeh o manželstve, rodine a moci zasadený do súčasnej Nigérie osvetľuje spoločné skúsenosti všetkých žien: útrapy, boj o vymedzenie sa a túžbu chrániť milovaných. Pre Babu Segiho je jeho zbierka manželiek a kopa detí symbolom prosperity, úspechu a potvrdením mužnosti. Až kým si domov nedovedie štvrtú manželku, tichú, vysokoškolsky vzdelanú Bolanle.

kniha hydra Čítajte viac Napínavá Kniha týždňa: Hydra dvíha hlavu

Jillian Cantorová: Krásni malí blázni

Jillian Cantorová: Krásni malí blázni Foto: Tatran
kniha krasni mali blazni Jillian Cantorová: Krásni malí blázni

Veľký Gatsby je späť. Rovnaký, a predsa iný, brilantne prerozprávaný z pohľadu troch silných žien. Daisy Buchananová, Jordan Barkerová a Catherine McCoyová dostali priestor, o akom vo svojej dobe nemohli ani snívať. Autorka Jillian Cantorová dokonale preskúmala životy žien v dvadsiatych rokoch 20. storočia: ich voľby, rozhodnutia, limity a predsudky medzivojnových či­as.

Kolektív autorov: Prešporské legendy ožívajú

Kolektív autorov: Prešporské legendy ožívajú Foto: OZ Litera Production
kniha presporske legendy ozivaju Kolektív autorov: Prešporské legendy ožívajú

Bájne strašidlá a tajomné postavy, ktoré sú súčasťou bratislavských legiend z kníh Márie Ďuríčkovej, sa stali predobrazpm nových poviedok 15 autorov. Michala Havrana inšpiroval Bratislavský Faust, Pavla Rankova Husitský dom. Daniela Kapitáňová napísala o Rolandovej studni, Diana Mašlejová o Kačacej fontáne, Katarína Soyka o nešťastnej Lemone a Denisa Fulmeková o bosorke Agáte. nechýba príbeh o bratislavskom Robinzonovi, o Dunajskej kráľovnej, či o Bielej pani Pivovaru. Vydanie knihy môžete podporiť cez Donio.

kniha co-sa-vari-v-kremli Čítajte viac Kniha týždňa: Čo sa varí v Kremli

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #kniha týždňa