Päť nových kníh v starom roku

Čo so zvyškami jedla v kuchyni, kus histórie zabalenej v napínavej krvavej detektívke, za tajomstvami starých majstrov, ktorí vyrábali fujary a píšťaly, príbeh mrazivej pomsty, aj život Alžbety II.

30.12.2022 16:00
debata

Lucia Grigová: Nevyhadzujem!

Lucia Grigová: Nevyhadzujem! Foto: Lindeni
kniha nevyhadzujem Lucia Grigová: Nevyhadzujem!

Vitajte v kuchyni, v ktorej sa jedlo nevyhadzuje. Nikto nechce vyhadzovať jedlo. Problém je skôr v tom, že nevieme v rýchlosti vymyslieť, čo uvariť z potravín, ktoré nám ostanú. Kniha osvedčených receptov, aké jedlo uvaríte a z akých surovín, aby ste spotrebovali to, čo zvýšilo.

Natt och Dag Niklas: 1795

Natt och Dag Niklas: 1795 Foto: Tatran
kniha 1795 Natt och Dag Niklas: 1795

Nikomu sa nepodarilo priblížiť 18. storočie takým hmatateľným obrazom. V knihe ožíva stredovek v celej jeho neľudskosti a zhýralosti, kde sa ľudia v boji o prežitie neštítia ničoho. Vo svojej trilógii 1793, 1794 a 1795 autor načrtáva verný odtlačok švédskej histórie zabalený do napínavej, krvavej detektívky.

kniha hviezdna brana Čítajte viac Kniha Týždňa: Hviezdna brána

Marian Plavec : Fujary a píšťaly

Marian Plavec : Fujary a píšťaly Foto: Eurolitera
kniha fujary a pistaly Marian Plavec : Fujary a píšťaly

Prvý diel trilógie, ktorej cieľom je zachovanie kultúrneho dedičstva, zameraného na výrobu fujár, píšťal, aj pôvodných herných štýlov na nich interpretovaných piesní. Kniha je zostavená z poznatkov majstrov – výrobcov fujár a píšťal a nosné kapitoly tvoria história, výroba, ornamentálna výzdoba, interpretácia piesní. Súčasťou trilógie sú 2 CD nosiče s pôvodnými nahrávkami starých fujarových a píšťalkových majstrov.

Janelle Brownová: Krásne veci

Janelle Brownová: Krásne veci Foto: Grada
kniha krasne veci Janelle Brownová: Krásne veci

Bohatstvo je náplasť, nie liek a ak sa choroba do vás zažerie príliš hlboko, peniaze na jej vyliečenie stačiť nebudú. Svoje o tom vie zlodejka Nina aj bohatá dedička Vanessa. Pri studenom brehu jazera Tahoe sa začínajú odkrývať temné tajomstvá z ich života aj minulosti, ako aj príbeh plný mrazivej túžby, dvojtvárnosti a pomsty.

Andrew Morton: Kráľovná – jej život

Andrew Morton: Kráľovná - jej život Foto: Ikar
kniha kralovna-jej-zivot Andrew Morton: Kráľovná - jej život

Počas 70 rokov pôsobenia vo funkcii anglickej kráľovnej zažila triumfy, ale čelila aj radu prekážok a rodinných konfliktov. Najaktuálnejší životopis kráľovnej opisuje príbeh ženy neochvejnej sebadisciplíny, matky a starej matky Veľkej Británie a jednej z najväčších panovníčok modernej éry.

kniha set Slovensko KRIMI  1 Čítajte viac Vianoce na poslednú chvíľu? Dobrú knihu vyberiete raz-dva

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy