Letná čitáreň v bratislavskej Medickej záhrade prinesie 40 podujatí

V poradí 18. ročník medzi Bratislavčanmi obľúbenej akcie prinesie počas tohto leta 40 podujatí. "S cieľom vytvoriť pohodovú atmosféru v parku pre všetky vekové kategórie," dodáva Lenka Čechvalová zo Staromestskej knižnice, ktorá čitáreň organizuje.

19.06.2023 18:00
letna citaren medicka4 Foto:
Letná čitáreň štartuje už 18. ročník. Podujatia sú v Medickej záhrade pripravené na celé leto.
debata

Návštevníkov čakajú Rozprávania o Bratislave, divadlá a animované filmy pre deti, tvorivé dielničky, čítačky, stretnutia a diskusie so zaujímavými ľuďmi.

V ponuke čitárne nájdu takmer 70 titulov slovenských aj cudzojazyčných novín a časopisov. „Na svoje si prídu aj knihomoli, ktorí sa zaujímajú o knižné novinky a ich recenzie. Nebudú chýbať ani tituly pre malých čitateľov. V knižnom domčeku budú celé leto cirkulovať knihy, ktoré dostanú druhú šancu – môžete si ich požičať alebo aj nechať,“ avizuje Staromestská knižnica s tým, že v letnej čitárni je možné využiť aj wifi pripojenie, ktoré je v Medickej záhrade.

jazero Čítajte viac Recenzia knihy Jazero: Deti jazera majú oranžové uši

Pripravený je tiež kultúrny program pre všetky generácie. Najmenších čakajú zážitkové čítania, divadelné predstavenia na motívy kníh, tvorivé dielničky či burzy knižiek a hračiek alebo projekcie animovaných filmov. Dospelí sa v rámci cyklu Čítanie v tráve stretnú s viacerými slovenskými autormi. „Počas hudobno-poetického pásma si pripomenieme s pesničkárkou Evou Golovkovou a hercom Jánom Gallovičom tvorbu poetky Maše Haľamovej. Teatrológ Karol Mišovic predstaví svoju najnovšiu knihu o legendárnej herečke Zdene Gruberovej,“ dodávajú organizátori.

Zdena Gruberová Čítajte viac Zdena Gruberová nerada filozofovala, bola pekná a obľúbená. O legendárnej herečke vyšla kniha

Milovníkom starej Bratislavy a jej histórie je určený cyklus Rozprávanie o Bratislave. Zaujať môžu aj klimatický workshop či cestovateľské prezentácie, ktoré návštevníkov vezmú na španielske ostrovy aj do exotickej Indonézie. Chýbať nebude medzigeneračné podujatie SPOLU a NAPLNO, ktoré sa koná pri príležitosti Svetového dňa starých rodičov a seniorov.

Letná čitáreň bude otvorená do 31. augusta, v pracovné dni od 10. do 18. h a v sobotu od 10. do 14. h. Umiestnená je pri východnej bráne Medickej záhrady (vchod z Poľnej ulice). Služby sú bezplatné a vstup na podujatia je voľný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Medická záhrada #letná čitáreň