Nové knihy vo výbere Pravdy: legendárny Frešo,napínavý psychotriler aj zábavný dôchodca

Kniha o legendárnom hudobníkovi, vyšetrovateľka, ktorá odhalí vraha podľa mimiky, trpko vtipný príbeh muža, čo si bez manželky neporadil, novinka zo série romantické úteky aj dokonalá láska, ktorú ohrozuje nedokonalé manželstvo.

23.06.2023 18:00
debata

Fedor Frešo Komplet (Zostavil Viktor Frešo)

Fedor Frešo Komplet (Zostavil Viktor Frešo) Foto: Slovart
kniha fedor freso Fedor Frešo Komplet (Zostavil Viktor Frešo)

Kniha o živote jednej z najvplyvnejších postáv bratislavskej rockovej scény 60. až 80. rokov, člena legendárnych skupín Soulmen, Prúdy, Collegium musicum, Modrý efekt a Fermata, štúdiového hudobníka a multiinštrumen­talistu. Obsahuje hudobníkovu autobiografiu Sideman, denníky z prelomu 60. a 70. rokov, rozhovory, spomienky rodiny, priateľov, kolegov aj nový obrazový materiál.

Alina Bronsky: Barbara neumiera

Alina Bronsky: Barbara neumiera Foto: Inaque
kniha Barbaraneumiera Alina Bronsky: Barbara neumiera

Walter až do dôchodku žil bez toho, aby vedel uvariť polievku z vrecúška a použiť vysávač. Vždy tu bola jeho manželka Barbara. Tá však jedného rána nevstane a všetko sa zmení. Autorka s trpkým vtipom a zároveň srdečne rozpráva príbeh muža, ktorý sa musel stať opatrovateľom, manželom v domácnosti a starostlivým partnerom, ktorým za všetky spoločné roky nikdy nebol.

kniha za okrajmi Čítajte viac Kniha týždňa: Čo vidí Za okrajmi Elena Ferrante

Sebastian Fitzek: Mimika

Sebastian Fitzek: Mimika Foto: Tatran
kniha mimika Sebastian Fitzek: Mimika

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hannah ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť veľa násilných zločincov. Teraz musí analyzovať video, v ktorom sa ona sama priznáva, že vyvraždila svoju rodinu. Nakrútila ho pred operáciou, ktorá vyvolá dočasnú stratu pamäti. Nevie, prečo sa k vražde priznala, ale chce zistiť pravdu.

Julie Caplinová: Domček v Írsku

Sebastian Fitzek: Mimika Foto: Tatran
kniha mimika Sebastian Fitzek: Mimika

Vždy rozumná právnička Hannah má jedného dňa všetkého dosť. Cíti, že potrebuje zmenu, a tak urobí niečo nečakané. Prihlási sa do kuchárskeho kurzu svetoznámej kulinárskej školy Killorgally v Írsku. V krajine trojlístkov ju však čaká viac ako len lekcie z varenia. Vo chvíli, keď sa vzdá kontroly nad vlastným životom, prekvapujúco stretne lásku plnú vášne, na ktorú sa len tak nezabúda.

Colleen Hoover: Všetky tvoje prednosti

Colleen Hoover: Všetky tvoje prednosti Foto: Lindeni
kniha vsetky tvoje prednosti Colleen Hoover: Všetky tvoje prednosti

Môže prežiť veľká láska medzi dvoma nedokonalými ľuďmi? Quinn a Graham verili, že všetky nepriazne osudu prekonajú spoločne. Dokonalú lásku však ohrozuje nedokonalé manželstvo, ich životy sa od seba vzďaľujú, spomienky, chyby a tajomstvá nakopené v priebehu rokov ich trhajú od seba. Román o krachujúcom manželstve a jednom zabudnutom sľube, ktorý by ho mohol zachrániť.

kniha klub Čítajte viac Kniha týždňa: Mravy sa menia aj v posteli

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy