Nové knihy vo výbere Pravdy: novinka od autorky Siedmich sestier, fenomenálny Serhij Žadan aj tajomstvá vesmírnej stanice

Nová Lucinda Rileyová, vojna a život na hrane života, odvážna mladá žena riskuje všetko pre svojich blízkych, dvaja mladí v alternatívnom svete, ako žijú astronauti v stave beztiaže. Knižné tipy vo výbere Pravdy.

15.09.2023 08:00
debata

Lucinda Rileyová: Olivovník

Lucinda Rileyová: Olivovník Foto: Tatran
kniha olivovnik Lucinda Rileyová: Olivovník

Do Pandory, nádhernej vily na morskom pobreží na Cypre, sa nasťahuje nová majiteľka. Jej príchod otvorí legendárnu skrinku plnú tajomstiev. Olivovník je láskavý a dojímavý príbeh od autorky série Sedem sestier o tom, ako sa správame, keď sme primladí a nevieme riešiť životné situácie.

Serhij Žadan: Internát

Serhij Žadan: Internát Foto: Absynt
kniha internat Serhij Žadan: Internát

Je mrazivý január 2015. Sme na východe Ukrajiny. A je vojna. Učiteľ Pašaý sleduje, ako sa frontová línia blíži k jeho domu. Buď ju prekročí, alebo ona prekročí jeho. Inej cesty niet. Ešte včera tu bol Sovietsky zväz. Ešte dnes tu bola východná Ukrajina. A teraz je tu vojna. A život na hrane života.

kniha princip anny kareninovej Čítajte viac Kniha týždňa: Princíp Anny Kareninovej

Lily Graham: Posledná reštaurácia v Paríži

Lily Graham: Posledná reštaurácia v Paríži Foto: Fortuna Libri
kniha posledna restauracia v parizi Lily Graham: Posledná reštaurácia v Paríži

Príbeh o láske, sile a obetavosti, kde odvážna mladá žena riskuje všetko, aby zachránila životy blízkych. Román inšpirovaný životmi obyčajných mužov a žien, ktorí pomáhali vzdorovať nacistom v celej Európe. Spravodlivosť má svoju cenu. A niekedy je tou cenou vaša duša.

Adam Silvera: Na konci naozaj obaja umrú

Adam Silvera: Na konci naozaj obaja umrú Foto: CooBoo
kniha na konci naozaj obaja umru Adam Silvera: Na konci naozaj obaja umrú

Mateo a Rufus žijú v alternatívnom svete, kde je možné predpovedať smrť. Obávaný telefonát ich šokuje. Za normálnych okolností by sa nikdy nestretli. Toto však nie sú normálne okolnosti a chalanom ostáva menej než dvadsaťštyri hodín života. Posledný deň si spolu užijú naplno.

kniha ja parkac Čítajte viac Kniha týždňa: Ja parkáč alebo Kauza Ľubo Dobrovoda

Kolektív autorov: Vesmírna stanica

Vzoprite sa gravitácii a zistite, ako sa žije vo vesmíre. Aké to je, keď človek obieha okolo Zeme rýchlosťou vyše 28 000 kilometrov za hodinu? Môžu vo vesmíre rásť rastliny? Ako používajú astronauti v stave beztiaže toaletu? Ako vyzerá obyčajný deň astronautov na obežnej dráhe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy